Kafkas: Rosenborg'u geçebilirsek...

Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Norveç'in Rosenborg takımıyla sahasında oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Kafkas: Rosenborg'u geçebilirsek...
Kafkas: Rosenborg'u geçebilirsek...
GİRİŞ 27.07.2014 21:57 GÜNCELLEME 27.07.2014 21:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kardemir Karabükspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Norveç'in Rosenborg takımıyla sahasında oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Çamlık Spor Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana tüm futbolcular katıldı. Yaklaşık 2 saat süren antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, çift kale maç yaptı.

Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceliklerinin Rosenborg maçı olduğunu ve turu geçmek istediklerini söyledi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Kafkas "Tek eksiğimiz bazı transferlerin bu maça yetişememiş olması. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Bildiğiniz gibi her yıl Avrupa'da kupalara katılan ve kendi ülkesinde şampiyon olmuş marka bir takım. İlk kez Avrupa'da oynayacak olmamız bize mutluluk ve heyecan veriyor" diye konuştu.

Kafkas, Avrupa'da oynayacak oyuncularının az olmasının kendileri için bir handikap olabileceğini işaret ederek, "Burada gol yemeden Rosenborg'a gitmek istiyoruz. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. Rosenborg'u geçebilirsek amacımız gruplara kalmak" değerlendirmesinde bulundu.

Norveç'te liglerin başladığını ancak kendilerinin bu sezon ilk defa resmi bir maça çıkacaklarının altını çizen Kafkas, şöyle devam etti:

"Bu bizim için zor olacak ancak bu açığı kapatacağız. Genç ve dinamik takımız. Sahamızda oynayacağımız maçta her şeyimizi ortaya koyacağız. Bu sıradan bir maç değil. Özellikle sezon başı olması dolayısıyla taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bizim için itici bir güç. Geçen yıl hem kötü hem de iyi günümüzde desteklediler. Takımın gerçek bir taraftara sahip olduğunu gösterdiler. Onların desteğiyle ayakta kalacağız."

- "Kardemir Karabükspor'u markalaştıracağız"

Kafkas, Bursaspor'un UEFA Kupası'ndan elenmesine ve maçtan sonra çıkan olaylara üzüldüklerine değinerek, "Umarım biz bunu telafi ederiz. Ülkemiz adına iyi işler yaparız ama bizim için öncelikli olan turu atlamak. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları nasıl bir dünya markası ise Kardemir Karabükspor'u da marka haline getirmek istiyoruz. Onun için bizim adımıza gerçekten önemli bir maç olacak" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecenin takımın istediği düzeye gelip gelmediğini sorması üzerine Kafkas, "Henüz istediğim seviyede değil. Bugün itibariyle 20 günlük bir dönem geçirdik. Oldukça da yoğun çalıştık. Takımın istenilen seviyeye gelmesini beklemiyorum. Bu süreç 6-8 hafta arası. Bu handikabı inancımızla, aklımızla, ortaya koyacağımız oyun anlayışı ve felsefemizle aşacağız" yanıtını verdi.

- Transfer çalışmaları

İstediği transferlerin bu maça yetişmediğini dile getiren Kafkas, şunları kaydetti:

"Transfer kolay olmuyor. Paranız da olsa bazen kulüplerden bazen de oyunculardan kaynaklanan sıkıntılar oluyor. Beklemediğimiz şeyler çıktı karşımıza. Aslında santrafor transferi bitmişti. Önemli olan, doğru ve sağlıklı oyuncuyu bulmak. Bu da kolay olmuyor. Enaramo ve Akpala ile ilgili tasarrufumuz var. Furkan Özçal Galatasaray'ın oyuncusu. Bakalım nasıl gelişmeler olacak. Galatasaray nasıl bir kara verir, yeni hocaları var onu bekleyeceğiz."

Kafkas, birer sağ açık, santrfor ve orta saha oyucusu transfer edeceklerini sözlerine ekledi.

Kardemir Karabükspor ile Rosenborg arasındaki ilk maç, 31 Temmuz Perşembe günü Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanacak.

YORUMLAR 2
  • San Tiago 9 yıl önce Şikayet Et
    .... kontra atak futboluyla Rosenborg'u perişan etmesini bekliyorum Karabükspor'un. İnşallah turu geçecekler.
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 9 yıl önce Şikayet Et
    KARABÜK. İnşallah turu geçen taraf biz olacağız.Rosenborg kağıt üzerinde favori ancak İrlanda takımından iki maçta üç gol yediği gerçeği önümüzde duruyor.Defansta dikkatli,ileride becerikli olursak Karabükte bu işi bitirebiliriz diye düşünüyorum.Elenirsek de dünyanın sonu değil.Neticede ilk defa Avrupa Kupası oynuyoruz.Takım Tolunay Hocanın isteği seviyeye gelirse zaten önümüzdeki sezon daha tecrübeli bir takımla yine Avrupa Kupası oynarız.Başarılar KARABÜK'üm!
    Cevapla