Emre neden PFDK'ya sevk edilmedi? İşte nedeni

Spor medyasının önemli bir kısmı ligin ilk yarısında hakeme küfür ettiği için 6 maç men cezası alan Caner Erkin vakasını emsal göstererek Emre Belözoğlu'nun da benzer bir ceza alabileceği yönünde görüş belirtti. Ancak Emre'ye TFF'den sevk çıkmadı. Neden çıkmadığının nedeni de belli oldu.

Emre neden PFDK'ya sevk edilmedi? İşte nedeni
Emre neden PFDK'ya sevk edilmedi? İşte nedeni
GİRİŞ 06.02.2018 20:45 GÜNCELLEME 06.02.2018 20:45
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Başakşehir kaptanı Emre Belözoğlu'nun ikinci sarı kart görmesine sebep olan el kol hareketi ve sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Spor medyasının önemli bir kısmı ligin ilk yarısında 6 maç men cezası alan Caner Erkin vakasını emsal göstererek Emre Belözoğlu'nun da benzer bir ceza alabileceği yönünde görüş belirtti. Ancak Emre'ye TFF'den sevk çıkmadı. Çıkmaması da doğruydu. İşte nedeni...

Birincisi; PFDK'nın Caner'e o maçta kesmiş olduğu 6 maçlık cezanın gerekçesi Caner'in hakem Kalkavan'ın arkasından ona yönelik o sözler değil. O 6 maçlık cezanın 4 maçı Caner'in Beşiktaş'ın attığı golden sonra hakeme yönelik yaptığı kol hareketi (hakemin görüş alanının dışında) ve 2 maçı da arkasından Kalkavan'a yönelik el kol hareketinden.

Yani medyada yazıldığı gibi o sinfaklı sözlerden değil. Öyle ki TFF o sözlere ceza veremediği için talimatta değişikliğe gitmek zorunda kaldı. O güne kadar dudak okumayla ceza verme gibi bir hakkı olmayan TFF Caner vakasının ardından talimatına bir fıkra ekleyerek "Bundan böyle dudak okuyarak ceza verilecek" kararı aldı. Kısaca Caner Erkin'in 6 maçlık cezasının Kalkavan'a yönelik sinkaflı sözler değil.

İkincisi; Emre Belözoğlu'nun el kol hareketi, sözleri, yani eylemi hakem tarafından görülmüş ve cezalandırılmış. O hareketlere ve sözlere karşılık sarı kart takdir etmiş. Eğer sarı değil de direkt kırmızı kart çıkartsaydı o zaman Emre PFDK'ya sevk edilecek ve ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalacaktı.

Yani hakemin cezalandırdığı görüş alanında olduğu için Emre'nin görüntüden sevk edilmesi veya cezalandırılması mümkün değil. O zaman hakemin kararı değiştirilmiş olur. Bu açıdan da Emre Belözoğlu vakası için Caner olayı emsal olamaz.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 85
  • muıstafa 6 yıl önce Şikayet Et
    UYARI!!! Büyüklerimiz, Başakşehir'in kollanmasından dolayı partimizin oy kaybettiğinin farkındalar mı acaba?
    Cevapla
  • Kara Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Edirne den ötesini düşünemeyen bir takımın bu kadar kollanması çok üzüntü verici. Hiç şüphem yokki bunu bir gs, fb veya Beşiktaş lı futbolcu yapsaydı kurallar daha başka şekilde işlerdi.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze bütün futbolcular sinkaflı kelime kullansın o zaman ? ne kadar saçma bir uygulama.
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraftarı olarak söylüyorum. Caner'e o ceza verilmeseydi teknik direktör dahi hiç kimse Caner'e söz geçiremezdi. Bakın o cezadan sonra Caner kuzuya döndü adeta bence benzer bir cezayı Emre'nin de alması gerekir. Fakat Emre belki bu yıl futbolu bırakabilir ya da oyunculuğunun son demlerini yaşıyor diye aynı türden ceza vermeyi uygun görmemiş olabilirler. Nasıl olsa sezon sonunda adam tümden bırakacak.
    Cevapla
  • Vay Vay Vay 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Oradan hadi oradan hadi oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle