Abdullah Avcı'dan AZ Alkmaar yorumu

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, AZ Alkmaar’la eşleşmelerini değerlendirdi.

Abdullah Avcı'dan AZ Alkmaar yorumu
Abdullah Avcı'dan AZ Alkmaar yorumu
GİRİŞ 19.07.2015 10:48 GÜNCELLEME 19.07.2015 10:48

Son 4 yılda UEFA’da 2 kez çeyrek final oynayan rakiplerinin tecrübesine dikkat çeken Avcı, her şeye rağmen turdan umutlu.

Alkmaar, Avrupa kupalarında deneyimi olan, Hollanda’nın en iyi 3-4 takımından bir tanesi. Bir sistemleri var. Tıpkı bizi gibi. Kuraların ardından rakibimizin oynadığı son hazırlık karşılaşmalarını yeniden izleme fırsatı bulduk ve bazı değerlendirmeler yaptık. Açıkçası Alkmaar’la ilgili heyecanımız var. Çünkü takımımızda bu maçlarla birlikte tecrübe kazanacak oyuncularım olacak. Deneyimli isimlerimiz de az değil.

‘TRANSFER YOK’

iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. C.Brugge, Anderlecht, Volendam ve Asteras’la önemli maçlar yaptık. Bu söz konusu kulüpler Avrupa kupalarında gruplarda yer alıyorlar. Bu mücadelelerde skordan çok oyun kalitemiz önemliydi. Hepsi de kafa kafaya geçen maçlar oldu. Hiç birini kaybetmememiz bize bir özgüven getirdi. Kendimizi test ettik ve hazır duruma geldiğimizi görme fırsatımız oldu.

Ligin son haftalarına doğru, kadro planlamımızı yapmış ve 4-5 oyuncu takviye etme kararı almıştık. Bu yüzden Alkmaar’ı elesek de transfer yapmayacağız.”

‘EMRE ENERJİ ARTIRIR’

Emre Belözoğlu gibi bir futbolcunun kadromuza dahil olması mevcut oyuncu grubunun da enerjisini artıracaktır. Emre’nin bizdeki rolü farklı olacak.

Kendisinin herhangi bir sakatlığı bulunmuyor. Son maçımız da da yarım saat şans verdik. AZ maçlarına kadar o da tam anlamıyla hazır olacaktır.”