Başakşehir'in hedefini açıkladı!

Başakşehirli futbolcu Enver Cenk Şahin, "Ligin en önemli eksiği olan takım savunmasını sahaya çok iyi yansıtarak başarılı olduk" dedi.

Başakşehir'in hedefini açıkladı!
Başakşehir'in hedefini açıkladı!
GİRİŞ 11.01.2015 13:04 GÜNCELLEME 11.01.2015 13:04

Enver Cenk Şahin, Antalya'nın Belek beldesindeki kampta AA muhabirine  yaptığı açıklamada, sezonun ilk bölümünü 4. sırada bitirdiklerini anımsattı.  Teknik direktörün istediklerini sahaya iyi yansıttıklarını anlatan 20 yaşındaki  Şahin, "Takım defansını sahaya çok iyi uyguladık. Ligin en önemli eksiği olan  takım savunmasını sahaya çok iyi yansıtarak başarılı olduk. Bu performansımız  ligi 4. sırada bitirmemizi sağladı" ifadelerini kullandı.
 
"Hocamız savunmanın önemini vurguluyor" 
 
Spor Toto Süper Lig'de ilk 16 haftada sadece 8 gol yiyerek en az gol  yiyen takım konumunda bulunduklarını hatırlatan Şahin, teknik direktörleri  Abdullah Avcı'nın takım halinde yapılan savunmaya çok önem verdiğini vurguladı.
 
Şahin, Avcı'nın savunmadaki başarıda büyük rol oynadığına dikkati  çekerek, "Hocamız sezon başından beri takım savunmasının önemini vurguluyor.  Herkes iyi çalışıyor. Biz de çalıştıklarımızı sahaya iyi yansıtınca güzel  sonuçlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.
 
"Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak" 
 
Süper Lig'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da iyi bir yerde  olduklarını anlatan Şahin, Avrupa kupalarına katılmak istediklerini söyledi.
 
Şahin, iki kulvarda da başarılı olmak istediklerini kaydederek,  şunları kaydetti: "Hem kupa hem de lig bizim için çok önemli. Avrupa kupalarına  katılacak dereceyi elde etmek istiyoruz. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar  gitmek ve başarılı olmayı hedefliyoruz. Sezon sonunda bir hedefimiz var. Avrupa  vizesini almak istiyoruz. Bu doğrultuda gidersek istediğimizi alırız."
 
Gelecek sezondan itibaren değişecek yabancı futbolcu kuralına da  değinen Enver Cenk Şahin, "Hocalarımız daha tecrübeli. Böyle bir karar  aldıklarına göre bir bildikleri vardır. Umarım Türk futboluna fayda sağlar ve iyi  olur" diye konuştu.