Riva'dan gelen ilk para G.Saray kasasına girdi

Galatasaray'da Riva ve Florya arazilerinin satışından gelen ilk para kasaya girdi.

Riva'dan gelen ilk para G.Saray kasasına girdi
Riva'dan gelen ilk para G.Saray kasasına girdi
GİRİŞ 19.08.2017 10:11 GÜNCELLEME 19.08.2017 10:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray’ın Riva’daki 1 milyon metrekarelik arsası için 15 Haziran'da gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat & KLV İnşaat ortaklığı belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca,ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat'ın oldu.

İhaleyi düzenleyen Emlak Konut GYO, Fema & KLV ortaklığının yatırdığı 8 milyon liralık geçici teminatın gelir olarak kaydedileceğini açıkladı. Ana gelir azaldı. Yapılan protokol gereği bu paranın yüzde 80'i G.Saray Sportif'in, yüzde 20'si Emlak Konut'un olacak.

Galatasaray'ın kasasına, Riva projesine henüz kazma vurulmadan 6.4 milyon TL girecek. İhalenin el değiştirmesiyleG.Saray'ın payı yüzde 38'den yüzde 25'e, projeden elde edilecek minimum gelir de 942.4 milyon TL'den 761.6 milyona düştü.

Riva'da yeni sözleşmenin bu hafta içinde netleşmesi bekleniyor.

GOMIS’İN YARI PARASI

Riva’dan sağlanan gelir, yönetimin elini biraz olsun rahatlattı. 6.4 milyon TL yani yaklaşık 1.5 milyon Euro'luk gelir,Gomis'e verilen bonservis bedelinin yarısından bile fazla. Sarı-kırmızılılar Fransız yıldıza ödediği 2.5 milyonEuro'nun 1.5 milyonluk kısmını ihaleden çekilen firmanın verdiği teminat ile karşılayabilecek. 

YORUMLAR 2
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Futbolcuya verilen para gider, ama gayri menkule verilen para durur ve değerlenir. Sportif yatırımda futbolcu yetiştirmeyle olur. Çoğu futbol klüpleri A.Ş. olarak yani şirket olarak yönetilsede, daha yatırım yapmasını bilmiyorlar. Bankaya borçlanarak avrupadan futbolcu getirmeyi dedemde yapar. Önemli olan ürünü kendin üretebilme kabiliyetinin olması. İthal malı parayı vererek almayı herkez yapar. Bence Türk futbolundaki temel sorun klüpleri idare eden başkanlarında. Bir şirket böyle idare edilmez.
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    180 milyon tl kayıp var ihaleden...6.4 milyon tl teminat geliri var diye pembe tablo çiziyorsunuz. çok komik
    Cevapla