Galatasaray'da kriz! Ödemeler durdu

Ligde iyi gitse de mali sıkıntıları süren Galatasaray'da Riekerink ve futbolcuların eylül maaşlarını henüz veremeyen yönetim, kongreden çıkacak karara göre hareket edecek.

Galatasaray'da kriz! Ödemeler durdu
Galatasaray'da kriz! Ödemeler durdu
GİRİŞ 29.09.2016 10:53 GÜNCELLEME 29.09.2016 10:53

Süper Lig’e müthiş bir başlangıç yapan Galatasaray'da mali sıkıntılarla boğuşan yönetim, kurtuluş yolunu 22 Ekim’de yapılacak olan olağanüstü genel kurulda görüyor.

Kongrede Emlak Konut’la anlaştıkları Riva ve Floryaarazisinin satışını üyelerin onayına sunacak olan Dursun Özbek yönetimi, eylül ayında futbolculara ödenmesi gereken yıllık ücret taksitlerini henüz yatıramadı. Yaşanan mali krizden, Hollandalı hoca Jan Olde Riekerink’in de nasibini aldığı ve bu ayki maaşını alamadığı ortaya çıktı.

YÖNETİM ANLAYIŞ BEKLİYOR

Futbolcularına ay başında ödenmesi gereken senetleri henüz ödeyemeyen yönetimin, mali darboğaz nedeniyle kongre sonuna kadar ödeme yapamayacağı ve herkesten anlayış beklediği ifade edildi.

Riekerink’ten de fedakarlık bekleyen yönetim, kongreden Riva ve Florya için Emlak Konut’la yapılan anlaşma için onay çıkar çıkmaz elde edilecek gelirle teknik heyet ve oyuncuların alacaklarının kapatılacağı bildirildi.

Paranın önemli bir bölümüyle ise banka kredi borçlarını silmek isteyen Sarı-Kırmızılılar’ın, böylece yıllık 40 milyon dolarlık faiz yükünden de kurtulmayı planladıkları öğrenildi.

KAYNAK: HABERTÜRK