Galatasaray Devler Ligi'ne gidemez!

Galatasaray'ın mali durumunun konuşulduğu toplantıda, sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi'ne alınmayacağı iddia edildi.

Galatasaray Devler Ligi'ne gidemez!
Galatasaray Devler Ligi'ne gidemez!
GİRİŞ 19.03.2015 08:48 GÜNCELLEME 19.03.2015 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da muhalefetin organize ettiği' Galatasaray'da Mali Gerçekler' konulu toplantı önceki akşam Şişli Kültür Merkezi'nde yapıldı. Eski yöneticilerden Işın Çelebi, Ahmet Özdoğan, Fatih Gökşen'in yanı sıra divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak'ın da aralarında yer aldığı 100'ü aşkın kişinin katıldığı toplantıda, sarı-kırmızılı kulübün mali durumu ile ilgili çarpıcı tespitler yer aldı. 

Galatasaray Devler Ligi'ne gidemez

Sunumu yapan ekonomist Zafer Pınarcık, "Bu mali tablolara baktığım zaman şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne gidemez" dedi. Pınarcık, "Erkek basketbol takımında 37 milyon dolar açık olmasını 'ironik' buluyorum. 5 yıldır üst üste zarar ettiği için SPK, Galatasaray Sportif A.Ş.'ye bağımsız üye atayacak. Atanan kişilerin başka takımdan olma ihtimali çok kuvvetli" dedi. 

Vurgun vahşete döndü

Sportif A.Ş.'nin toplam varlık kaybının 724 milyon 998 bin lira'ya ulaştığını kaydeden Pınarcık, "Son dönemde Galatasaray'da vurgun 'vahşet'e dönmüştür. Hakkı 1.5 olan birine 5 veriyorsan 'vurgun' büyüktür" ifadelerini kullandı. İsviçre'de bankacılık yaptığını kaydeden Zafer Pınarcık, "Sporcu stopajlarının (yüzde 15) artık sporculara ödetilmesi gerekiyor" önerisini getirdi. 

Belgeler eşliğinde sunum

Toplantıda ekonomi uzmanı Zafer Pınarcık, sarı-kırmızılı kulübün içinde bulunduğu mali tabloyu, belgeler eşliğinde tek tek anlattı. Verilen bilgiler, üyelerin canını sıktı.

YORUMLAR 4
  • İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Topçuların ödemesi gerekip te ÖDEMEDİĞİ o kadar ÇOK şey var ki; Onun için ÜLKEM Türkiye'yi seçiyorlar.Fransa'da vergi %50 diğer Avrupa ülkeleri 3-5 aşağı ama bizde ! Topçu benim kadar vergi vermiyor ama benim 25 yıllık ikramiyemi 2 maçta galibiyet PRİMİ diye alıyor.
    Cevapla
  • ekoooo 9 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun, FB yerine siz mi ŞL gidip bizim hakkımızı yersiniz !!!
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 9 yıl önce Şikayet Et
    Şike yapanın hakkını öyle alırlar işte Ekooooo kardeş ;) Hiç mağdur ayakları yapmayın!
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkatinizi çekerim sokakdan geçen adamlara tepeden bakarlar onlardan başkan olmaz derler..milyar dolar cirolu firma sahipleri yönetti buraları:)
    Cevapla