Galatasaray'da Riera krizi!

G.Saray'da 3 yıldır kayıpları oynayan İspanyol yıldızın sözleşmesindeki “25 maçta kadroya girer ya da oynarsa mukavelesi 1 yıl uzar” maddesi nedeniyle Mancini tarafından şans tanınmadığı ortaya çıktı.

Galatasaray'da Riera krizi!
Galatasaray'da Riera krizi!
GİRİŞ 23.11.2013 12:59 GÜNCELLEME 23.11.2013 13:08

Galatasaray'a geldiği günden beri sürekli eleştiri oklarının hedefi olan Albert Riera, sezon sonunu beklemeden ocak ayında takımdan ayrılacak. Roberto Mancini'nin gelişi ve yabancı kontenjanı nedeniyle bu sezon sadece Avrupa maçlarında kadroya girip şans bulan İspanyol yıldızın, sözleşmesindeki madde nedeniyle ligde oynatılmadığı belirtildi.

Mukavelesinde "25 maçta kadroya girer ya da oynarsa 1 yıllık opsiyon devreye girer" maddesi bulunan Riera'yı gözden çıkaran Cim-Bom da kendisine şans tanımıyor. Mayısta sözleşmesi bitecek olan İspanyol yıldız bu durumu bildiği için ocakta ayrılmaya karar verdi. Bu nedenle de kendisine talip olan Real Betis ve Anderlecht'le menajeri vasıtasıyla görüşmeye başladı.

Sarı-Kırmızılılar'da yıllık 2.9 milyon euro kazanan Riera'nın gidişi kulübü de büyük bir mali yükten kurtaracak. Belçika ekibinin 1.5 yıl için sol kanat oyuncusuna 1 milyon 450 bin euro önerdiği belirtilirken, İspanyol ekibi Betis ise yarım sezon için 250 bin euro teklif etti. Ancak 31 yaşındaki İspanyol fubolcunun bu teklifleri beklemeye aldığı bildirildi.

Semih'e 3 yılda 4.5 milyon TL

GALATASARAY'DA Emre Çolak'tan sonra Semih Kaya'nın sözleşmesi de revize edilerek, genç futbolcuya zam yapıldı. 3 yıllık konrat yenileyen Semih, her sezon için sırasıyla 1.4, 1.5 ve 1.6 milyon lira artı maç başı 20 bin lira alacak. Genç oyuncuya ayrıca kadro, ilk onbir, yedeklik durumuna göre prim verilecek.

 

Stargazete