22 yıl önce top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi?

Ne zaman Fenerlahçe ile Beşiktaş karşılaşsa o maç sürekli hatırlanır. 16 Kasım 1991'de 2-2 biten Fenerbahçe-Beşiktaş maçında top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi?

GİRİŞ 03.03.2013 10:40 GÜNCELLEME 03.03.2013 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarih 16 Kasım 1991... Yer Şükrü Saracoğlu stadyumu... Fenerbahçe'nin konuğu Bşiktaş... stad tıklım tıklım, ana baba günü... zemin futbola elverişli...

Amet Çakar'ın başlangıç düdüğü maçı başlatıyor ve daha ilk saniyelerinde Fnerbahçe defansının yaptığı hatayla Şifo Mehmet skoru 0-1 e getiriyor. dakikalar 32'yi gösterirken Aykut, Fenerbahçe'nin beraberlik golünü kaydediyor ve ilk yarı bu skorla bitiyor.

İkinci yarının ortalarında Aykut, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydediyor ve asıl olay olacak pozisyon, 22 yıldır tartışılan ama kesin bir sonuca varılamayan pozisyon 90+1 de gerçekleşiyor. Şifo, herkesin orta yapacağını sandığı bir anda topu kaleci engin'in üzerinden kaleye yolluyor ve Ahmet Çakar golü veriryor. 15 Dakikalık bir tartışmadan sonra maç sona eriyor. Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka'nın stüdyoya tuvalet kağıdı sererek tartıştığı pozisyon, daha geçen seneye kadar "piero" denen alet sayesinde topun gol çizgisini 4 santimetre geçtiği tespit edildi.

İtiraz edenler de oldu. Ne kadar güvenilir olduğu tartışıldı ama akıllarda kalan bir diyalog vardı ki her şeyi unutturacak cinstendi:

Rıdvan: Valla gol değildi hocam.

Ahmet Çakar: Bir karış içeride top rıdvan, bir karış içeride.

Bülent Karpat: Engin ne düşünüyosun, sence gol muydu?

Engin: Ya yardımcı hakeme gol değil dedim, bana 'ananı .....senin' dedi...
sahi top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?

YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    piero o kadar mesafeden eski gürüntülere rağmen 4 cm,i nasıl tespit ediyor????? ..... ...Topun çizgiye uncunun değmesiyle bile gol olmaz ,topun çizgiden tamamen kurtulması lazım....fb düşmanlığı bu kadar basitmi?..
    Cevapla