Hakemler Cem Yılmaz ile stres attı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) yöneticilerinden oluşan 195 kişi, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın son gösterisini izledi.

Hakemler Cem Yılmaz ile stres attı
Hakemler Cem Yılmaz ile stres attı
GİRİŞ 15.01.2013 12:36 GÜNCELLEME 15.01.2013 12:36

Spor camiasını buluşturan etkinliğe, hakem ve gözlemcilerin yanı sıra, Merkez Hakem Kurulu üyeleri, eski hakemler ile TSYD üyeleri katıldı. Süper Ligin başarılı hakemlerinden İlker Coşkun, stresli bir iş yaptıklarını belirterek, "Bazen kafayı dağıtmak gerekiyor" dedi.

Ankara'da stres atmak amacıyla TFFHGD Ankara Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte hakemler, gözlemciler ve ailelerinden oluşan 195 kişi CEPA Avm'de Cem Yılmaz'ın gösterisini izledi.

"BİR YILDIR İLK KEZ SİNEMAYA GİTMİŞ OLACAĞIM"

TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu gibi sosyal etkinliklerde dernek olarak yer almamız gerekiyor. Hem kendi üyelerimizle hem de diğer kesimlerle beraber olmak bir mutluluk kaynağı. Ben de çok fazla zaman bulamıyorum. Derneğimizin bu etkinliğiyle bir yıldır ilk defa sinemaya gitmiş olacağım" dedi.

Etkinliğe eşiyle beraber katılan TFFHGD Ankara Şubesi Başkan ve Spor Toto Süper Lig hakemi Özgüç Türkalp, "Sezon aralarında stres atmak hepimiz için çok faydalı oluyor. Bu arayı değerlendirip Ankara'daki üyelerimizle birlikte sinemaya geldik" dedi. Hakem, gözlemci ve üyelerle birlik yaklaşık 195 kişi Cem Yılmaz'ı izlemeye geldiklerini belirten Türkalp, "Yeni başlayacak olan ikinci devreye bomba gibi gireceğiz" dedi.

Türkalp, stresli geçen bir maçın ardından eve döndüğünde en büyük desteği yine ailesinin verdiğini belirtti.
Özgüç Türkalp'in eşi Aslı Türkalp ise evde eşinin yöneteceği maçları dört gözle beklediğini söyleyerek, "Ben de ekran karşısında onunla beraber 90 dakika gol atıyorum diyebilirim. Verdiği kararları da doğru buluyorum" dedi.

"GALATASARAY-FENERBAHÇE MAÇININ STRESİ DÜNYADA YOK"

Eski FIFA Kokartlı Hakemlerden Metin Tokat ise, "Hakemlik sadece saha içerisinde değil aynı zamanda saha dışında aile birlikteliği içinde insanların kaynaşması. Bu kaynaşma hakemlerin saha içinde verdikleri kararlarda birbirlerini daha iyi tanıyarak, başarılı olmalarını sağlıyor. Sosyal hayatınızda ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursanız saha içerisinde de başarınız yükseliyor" dedi.

FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır ve ekibiye beraber Türk hakemliğinin bulunduğu konumu değerlendiren Tokat, "Bir Galatasaray-Fenerbahçe maçının stresi, gerginliği dünyada yok. O stresi yaşayacak hakemin de dünyada yönetemeyeceği maç yok. Bizim hakemlerimiz o tecrübeye sahip" ifadesini kullandı.

Tokat, toplumun, yöneticilerin ve taraftarların bakış açısını değiştirmek gerektiğini söyleyerek, "Kupa maçında oynanan 1461 Trabzonspor-Fenerbahçe maçında oynanan olaylara bakın. Tel örgüyü Trabzonspor yönetimi çok iyi bir şekilde düşünerek, herhangi bir olumsuz durumu engellemeye çalışıyor ama yine olmuyor" diye konuştu.

3 Temmuz'da başlayan şike sürecinin hakemleri hiçbir şekilde etkilemediğini dile getiren Tokat, "Keşke herkes alınterini, emeğini sırf sahada verseydi ama bu süreç insanların futbola bakışını etkiledi. Bu güvensizlikten de bu tür olaylar oluyor. Bu da futbolun güzelliğinin yansımasını engelliyor. Umarım 2013 yılında bunların hepsini geride bırakırız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE İLK DEFA BİZ BABA-OĞUL SÜPER LİG'DE MAÇ YÖNETTİK"

1960 yılından beri hakemlik mesleğinin içinde olduğunu belirten Metin Tokat'ın babası Talat Tokat ise, "Metin, hakemliğe başlamadan önce bir kulak dolgunluğu vardı, bu da hakemliğe başladığında büyük bir avantaj sağladı. Türkiye'de ilk defa biz baba-oğul olarak Süper Lig'de müsabaka yönettik. Bunun mutluluğunu yaşadık. Şu anda Türk futbol hakemliği tartışmasız çok ileride gidiyor. Son zamanlarda hakemlerimizin Avrupa arenasında aldıkları görevler ortada" dedi.

"2012 YILINDA TÜRK HAKEMLİĞİ ZİRVE YAPTI"

Spor Toto Süper Lig Hakemi İlker Coşkun, "İşimiz biraz stresi gerektiriyor dolayısıyla bazen de kafayı dağıtmak gerekiyor. Bu tür sosyal etkinlikler de bizim için iyi bir fırsat oluyor" diye konuştu. 2012 yılında Türk hakemliğinin zirve yaptığını dile getiren Coşkun, "Avrupa'da çok büyük başarılar elde ettik. Yurt içinde de çok güzel performanslar sergiledik. Bence 2013, geçen yıldan daha iyi olacak. İkinci devre bütün takımlarımız ve hakemlerimize, fair play ve centilmence, Türk futboluna yakışan güzel mücadelelerin olduğu bir ikinci yarı diliyorum" dedi.

Coşkun, her hakemin kendine Cüneyt Çakır'ı hedef koyduğunu belirterek, "Ama Cüneyt Hoca'nın yaptığı şeyleri başarmak gerçekten çok zor. Oraları görebilir miyiz bilemiyorum. Elbette her hakemin gönlünde yatan Avrupa'da düdük çalmak, benim için de öyle" şeklinde konuştu.

"BİZ DE İNSANIZ HATA YAPABİLİRİZ"

FIFA Kokartlı Hakem Hilal Tuba Tosun Ayer ise, "İlk yarıyı yoğun bir şekilde geçirdik, seminere gittik, eğitimler aldık. İkinci yarıya hem moralmen hem de kurallar açısından hazır bir şekilde başlamak istiyoruz. Sinemaya da ailelerimizle birlikte geldik, biraz daha deşarj olup beraberliğimiz güçlendiriyoruz" dedi.

"Futbol artık hızlandı, oyun kuralları değişti buna biz de ayak uydurmaya çalışyoruz" diyen deneyimli hakem, "Bir takım aksaklıklar olmuş olabilir ancak biz de insanız, hatamız olacaktır ama bunları en aza indirip çok başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz. İkinci yarıda, takımlara ve hakem camiasına, az hatalı, çok başarılı güzel bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLİK VE GÖZLEMCİLİK ÇOK MEŞAKKATLİ BİR İŞ"

Ankara İl Hakem Kurulu Başkanı Turgut Sığıç, "Hakemlik ve gözlemcilik gerçekten çok meşakkatli, çok sorunlu ve stresli bir iş. Bizler yönetici olarak ve Ankara hakemliği ilk yarıda gerçekten başarılı bir grafik çizdi. Başta dernek başkanımız Özgüç Türkalp olmak üzere herkese bizi ve ailelerimizi bir araya getirdiklerin için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA