Bayrampaşaspor Süper Lig fitilini ateşledi!

Bayrampaşaspor Süper lig fitilini ateşledi. Daha önce Tuzlaspor'u çeşitli nedenlerden dolayı almaktan son anda vazgeçen iş adamı Metin Aşar tüm projelerini Tümspor'a açıkladı.

Bayrampaşaspor Süper Lig fitilini ateşledi!
Bayrampaşaspor Süper Lig fitilini ateşledi!
GİRİŞ 08.01.2018 12:24 GÜNCELLEME 08.01.2018 12:25

Bayrampaşspor Türk futbolunda ve Avrupa'da ses getirmek için yola çıktı. Daha önce Tuzlaspor'u proje takımı yapmak için yola çıkan ancak çeşitli nedenlerden dolayı almaktan son anda vazgeçen iş adamı Metin Aşar Tümspor'a çok özel açıklamalarda bulundu. Aşar, Bayrampaşaspor'u 5 yıl içinde bir Avrupa kulübü yapacaklarını kaydetti. 

İşte Aşar'ın Tümspor'a yaptığı çok özel açıklamalar...

BU SEZON 2. LİGE ÇIKACAĞIZ

Bayrampaşa 1959 yılında profesyonel lige adımını atmış o tarihten bu yana gel gitlere rağmen ikinci ligin üstünü görememiş ancak potansiyeli olan bir camia. Özellikle yetiştirdiği isimlerlede bu ülkeye değer katmış bir ilçemiz. Sadece futbolla değil, basketbol ve güreş sporundan da ülkeye hizmet etmiş bir kent. Kaldı ki bu ülkeyı daşırada en iyi şekilde Barcelona'da temsil eden Arda Turan da bir Bayrampaşa çocuğu. 
Şu an takımın genel gidişatına baktığımız zaman bir arzu ettiğimiz yerde değiliz. Bana bir yönetici olarak sorduğunda Bayrampaşasporla ilgili görüşüm şu doğrutluda. Bu fikirlerimizi yöneticisi olduğum diğer arkadaşlarımızla da sık sık paylaşıyorum. Geçmişimize baktığımızda, takımın genel durumuna baktığımızda, sosyal durumumuza baktığımda geleceğe yönelik yeşeren fikirlerimiz var. Sezon başında mutlak hedefimiz tabelanın en üstünde ikinci ligi görmekti. Şu an 3. durumdayız. İkinciyle aramızda 1 puan fark var. İş işten geçmiş değil. Şu an 2-3 takviyeyle bazı oyuncular da kulübümze kazandırdık. İnanıyorum ki bu hedefimizi bu sezon için gerçekleştireceğiz. Bu yolda zevkle rekabet ettiğimiz önemli bir rakibimiz var. Manisa Büyükşehir Belediyespor. Bu iki takımdan birinin birinci değirinin de play-off'larla hakettiği yere geleceğini düşünüyorum. 

BAYRAMPAŞASPOR'A BAYERN MÜNİH MODELİ

Almanya-Türkiye ekseninde 37 yıldır futbolun içinde olan biriyim. Almanya'da 8 yıl futbol oynadım. Ayrıca futbala Teknik Direktörlük hizmetim de oldu. Ancak Türk futboluna genel olarak bakarsak ekonomik olarak bizim daha çok eskiden söylendiği gibi fırınlar dolusu ekmeğe ihtiyacımız var. Birçok kulübümüz mali batak içerisinde. Örneğiz bir Trabzonspor'u ele alırsak son 5 yıl içinde yüzde 400 boçlanmış. Bir Bayern Münih modelini ele alalım. Kulübün içindeki heyararşik yapıyla beraber ele alırsak her yıl üstüne koyan bir model yapı olduğunu görürüz. Alt yapısından yetiştirdiği yıldızlar, scout ekibinin dünya coğrafyası içinde bulduğu ve eğittiği veya direk olarak kullandığı kramponlarla her yıl 150 milyon euro'ya yakın kazancıyla örnek bir kulüp. Her yıl bütçe artısı vermek, kendi liginde zirveye oynamak, dünya devleriylemücadele  etmek çok önemli. Bunu en iyi başaran Bayern Münih. Bir Eskişehirspor kaderiyle karşı karşıya. H keza kapısına kilit vurulmak üzere Gaziantepspor. Sözüm ona kendine bilgelik atletmiş insanlarla Türk futbolu yönetilmez. Baronik bir çete var Türk futbolunun içerisinde. Belirli bir döngü oluşturmuşlar. Bu fasit dairenin içerisinde dön dolaş yine bana gel türküsü söyleniyor. O döngünün içerisine girdiğinde bir takım meziyetlerini bir tarafa atacaksın. Ahlaki zeminini çöp etmen gerekiyor. Ahpap çavuş ilişkilerine ya ayak olman ya da onlardan olman, onlarla beraber o rantı paylaşman gerekiyor. Bunu birileri seslendirmeye kalktığında susturma yoluna giriyor bu yapı. Ya susmak zorundasın ya da Türk futbolundan elini eteğini çekmek zorundasın. 

TUZLASPOR'DAKİ YAPACAKLARIMIZI MERKEZE TAŞIYORUZ

Tuzlaspor'la ilgili bir projemiz vardı. Tuzla için önemli sponsorlarımız ve futbol sevdalısı olan bir grubumuz vardı bizim. Kanada menşeeli. Tuzlaspor'u bir proje takımı olarak el sıkışıp almıştık. Orada bir modelleme ve proje çalışmamız vardı. O süreçte bazı önemli sepeplerden dolayı vazgeçmek durumunda hissettim. Orada ne yapmak istiyorsak Bayrampaşa'da yapmak istiyoruz. Kulübün başkanı Yalçın Bey'le görüştük ve aynı amaç doğrultusunda yapmak istediklerimiz Bayrampaşa'da uygulamak için yola çıktık. Şu anda Bayrampa spor kulübünün yöneticisiyim. Kulübün yönetim kadrosunu daha da güçlendirmeyi düşünüyoruz önce. Ondan sonra da kulübe değer katacak diğer çalışmaları da yaparak modelimizin temellerini atmak istiyoruz. Bayrampaşa'da çok ciddi bir potansiyel var. Bir ucu Makedonya'da, bir ucu Bosna'da daha çok göçmenlerin hakim olduğu çok renkli bir ilçemiz Bayrampaşa. Biz bu kulüpte önce camia kenetlenmesine öncelik veriyoruz. Tribün, oyuncular, teknik kadro, yönetim tek yürek olmak istiyoruz. Bize verilen sözlerle kulübün tesisleşmesi ve alt yapısının çehresini değiştireceğiz. Belki bazı şeyleri konuşmak için çok erken ama biz Bayrampaşa'yı bir üst liglere çıkararak Avrupa takımı yapmak istiyoruz. 

YAPTIĞIMIZ TAKVİYELERLE ŞAMPİYON ALACAĞIZ! 

Teknik ekiple yaptığımız değerlendirmeler sonucu forvet kısmına takviye ihtiyacı olduğunu gördük. Yeni Malatyaspor'dan Furkan'ı kattık kadromuza. Onunla beraber takıma katacağımız diğer değerlerle hedefimize ulaşacağız. Amacımız ikinci lige çıkıp orada demir atmak değil. 4 yıl içinde TFF 1. ligi görüp ardından Süper lig hedefleri yapacağız. Taraftarlarımızın bu süreçte kısa vadede olsun uzun vadede olsun hep bize destek olmasını tribünleri doldurmalarını bekliyoruz. Yani taraftarıyla, yönetimiyle, oyuncusuyla,  teknik ekibiyle beraber zirveye hep beraber yürüyeceğiz Allah'ın izniyle. Bunlardan birini ihmal etmeyerek, kenetlenerek.  Allah yardımcımız olsun. 

Çok teşekkür ederim Kanal 7 ve Haber 7 ailesine...

nusret.odabas@ulke.com.tr