Dedesi, Emre Mor'u anlattı

A Milli takımın en önemli kazanımı olan Emre Mor Uşak'ta ve baba ocağı Sivaslı ilçesinin Tatar kasabasında ilgiyle izleniyor.

Dedesi, Emre Mor'u anlattı
Dedesi, Emre Mor'u anlattı
GİRİŞ 24.06.2016 19:56 GÜNCELLEME 24.06.2016 19:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Emre Mor'un daha önce iki sefer Uşak'a geldiğini belirten Dede Hüseyin Mor'un torunu hakkında sorular sorduğunda hüzünlendiği gözden kaçmadı. Danimarka'da 35 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olarak baba ocağına geri dönen Mor, "Eşim de ben de emekli olduk ve Uşak'a döndük. Emre'nin babası ve annesi hala orada. Torunumla gurur duyuyorum. Uşak'ın ve beldemizin adını tüm Türkiye'ye duyurdu" dedi.

Emre'nin annesinin Makedon olduğunu ve Türkçe bildiğini vurgulayan Hüseyin Mor, Danimarka'da yaşadığı dönemde futbol kulüplerinde yöneticilik yaptığını da sözlerine ekledi.

"TATAR HALKI OLARAK ONU PÜR DİKKAT TAKİP EDİYORUZ"
Tatar Belediye Başkanı Zafer Gün de Emre Mor hakkında açıklamalarda bulundu. Emre'nin Uşak ve Ülke için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Başkan Gün, "Türk futbolu için gurur kaynağı olan Emre Mor, Uşaklı ve Tatarlı olması hasebiyle bizin için daha büyük bir gurur kaynağı. Emre küçük yaşta olmasına rağmen görüldü ki çok başarılı ve değerli bir futbolcu. Değerli bir kardeşimiz. İnşallah Türk futboluna uzun yıllar hizmet verir, başarısına katkı sağlar. Tatar'da milli maçları ayrı bir zevk ayrı bir heyecanla izledik ve izlemeye devam edeceğiz. Tabii beldede büyük bir ilgi uyandı. İlk 11'e girecek mi? Başarılı bir oyun sergileyecek mi? Dikkatle takip ediyoruz. Tahmin ediyorum ki Uşaklı vatandaşlar da Emre'nin hemşehrisi olduğunu öğrendiklerinde daha yakın bir ilgiyle onu takip edeceklerdir, ediyorlardır" dedi.

"EMRE 5 YAŞINDAN BERİ FUTBOL OYNUYOR"
Emre'nin 5 yaşından beri futbol oynadığını söyleyen Gün, "Ben 2002 yılında Danimarka'da biraz çalıştım. Babası bizim uzaktan akrabamız olur. Babasıyla beraber birkaç defa görüştük. Tatar'a iki defa gelmiş ama ben görmedim. Futbol Avrupa'da çocuk yaşlarda okullarda başlıyor. Danimarka'da futbol okulları gelişmiş vaziyette. Emre Mor 5 yaşından beri futbol oynuyordu. Futbol hayatına o zamandan beri devam ediyordu. Futbol eğitimini aldı. Kalitesi de belli. İnşallah Türk futboluna başarılı bir şekilde hizmet eder" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 1
  • Ertuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Arda'yı da anlatmışlardı...
    Cevapla