Futbolda Michel Platini depremi!

Dünya futbolunun patronu FIFA'da başlayan ve çok sayıda yetkilinin gözaltına alınmasıyla devam eden yolsuzluk skandalı, UEFA'ya da sıçradı.

Futbolda Michel Platini depremi!
Futbolda Michel Platini depremi!
GİRİŞ 28.09.2015 16:57 GÜNCELLEME 28.09.2015 18:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TRT Spor'un haberine göre, UEFA Başkanı Michel Platini, yolsuzluk soruşturması sonucunda görevden alınacak. TRT Spor bu haberine kaynak olarak Fransız basınını gösterdi.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde'un haberine göre; İsviçre yargısının başlattığı cezai soruşturmaya dayanarak, FIFA Etik Komitesi'nin başlattığı iç soruşturmada, UEFA Başkanı Michel Platini ceza alacak ve istifaya zorlanarak bir nevi UEFA başkanlığından düşürülecek. Fransız futbol adamı böylelikle 26 Ekim'de yapılacak FIFA başkanlık seçimlerinde de aday olamayacak. 

Bahis şirketleri yaşanan son gelişmelerin ardından Michel Platini'nin başkanlığı kazanma ihtimalini % 25'lere kadar indirirken, diğer aday olan Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin'in şansını % 64'lerde gösteriyor.

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde; İsviçre yargısı FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında cezai soruşturma dosyası başlatmıştı. Dosyada, 'kötü yönetim ve zimmete para geçirme' iddiaları yer aldı. İsviçre Başsavcılık Ofisi'nin özellikle 2005 yılındaki televizyon yayın hakları anlaşmaları üzerinde durduğu belirtildi. Öte yandan açılan soruşturmaya göre; UEFA Başkanı Platini'ye de usulsüz bir şekilde 2 milyon Dolar ödendi... Platini ise konu hakkında ifadesinin alındığını doğruladı.

YORUMLAR 3
  • tonguc 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl önemli konu ,Platini ile işbirliği yapan TÜRK düşmanı Fransız yalakalarını ortaya çıkarmak. Bu bütün basının görevi olmalı. Biraz araştırın bu konuları.
    Cevapla
  • boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu platininin fenerli birisi ile kötü bir anısı olmuş belli.Gora filmindeki uzaylılara türkün muammelesi mi yapıldıda yıllardır diş biledin.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    çekme mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.
    Cevapla