UEFA ve FIFA birbirine girdi

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi David Gill, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in seneye görevini bırakması gerektiğini söyledi.

UEFA ve FIFA birbirine girdi
UEFA ve FIFA birbirine girdi
GİRİŞ 11.06.2014 00:01 GÜNCELLEME 11.06.2014 00:01

Sepp Blatter'in, çarşamba günü Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan FIFA Kongresinde, gelecek yıl içinde Başkanlık görevine devam etmek istediğini açıklaması bekleniyor. Fakat Blatter'in bu kararına Avrupa futbolunun önemli isimleri karşı çıkmaya hazırlanıyor.

Şuan UEFA Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulunan eski Manchester United CEO'su ve David Gill ve diğer komite üyesi Michael van Praag bir araya geldi.

David Gill ve Michael van Praag yaptığı ortak açıklamayla, Blatter'in gelecek sezon FIFA Başkanlığı seçimlerine katılmaması gerektiğini belirttiler.

''BLATTER HEPİMİZİ ŞAŞIRTTI''
 
Michael van Praag, "Adı rüşvetle anılan bir ismin FIFA'nın başında bulunmaması gerekiyor." diye konuşurken, David Gill yaptığı açıklamada şunları söyledi; "2011 yılında yapılan seçim ile Blatter'in, FIFA'da son dört senesi geçireceğini biliyorduk. Bizim bakış açımız buydu ama Blatter adaylığını yeniden koyması hepimizi şaşırttı. Bence Blatter görev yaptığı yıllar içerisinde iyi işlere imza attı. Yönetim işlerine iyi bakıyor ama biraz ileriye adım atmalı. Buna rağmen yanınızda doğru insanlara sahip olmadıkça bu yapıyı değiştiremezsiniz. FIFA dünya futbolunun merkezidir ve diğer bütün konfederasyonlarla iyi bir ilişki içerisinde olmalıdır. İlerideki süreci dürüst bir şekilde yaşamak istiyorsak bu süreci etraflıca tartışmamız gerekiyor."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL