E grubunda Fransa çok iddialı!

2014 Dünya Kupası E grubunda Fransa, İsviçre, Honduras ve Ekvador gruptan çıkma savaşı verecek.

E grubunda Fransa çok iddialı!
E grubunda Fransa çok iddialı!
GİRİŞ 09.06.2014 00:40 GÜNCELLEME 09.06.2014 00:40

2014 Dünya Kupası'nda E grubunda Fransa, İsviçre, Honduras ve Ekvador karşı karşıya gelecek. Fransa 98'de bu kupayı kazanmış, 2006'da final oynamış fakat 2010'da yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle bu turnuvaya daha farklı hazırlanıyorlar. İsviçre ise son dönemde büyük bir yükseliş yaşıyor. Ekvador grubun sürprizini yapabilir

İşte E grubundaki takımlar ve maç programı;

FRANSA

Fransa, Avrupa Elemelerinde I grubunda İspanya, Finlandiya, Gürcistan ve Beyaz Rusya ile birlikte mücadele etti. Grubu 17 puanla İspanya’nın 3 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Fransa play-off’ta Ukrayna’yı 2-0 yenildiği ilk maçın rövanşında 3-0 ile geçerek Brezilya’ya geldi. Didier Deschamps yönetiminde biraz daha farklı bir imaj çizen Fransa bu grubun favorisi konumunda. 98’deki zaferden beri çok nadir olarak iyi turnuva performansları gösterdiler.

Şu anda FİFA Dünya sıralamasında 16. sırada bulunan Fransa, Dünya Kupası kapsamında 13 kez mücadele etti. 98’de kendi evinde bu turnuvada zafere ulaşan Fransa 2006’da ise final oynama başarısı gösterdi. Fakat 2002 ve 2010’da gruptan dahi çıkamayarak hayal kırıklığı yarattılar. Kadrolarında Pogba, Benzema, Valbuena gibi önemli isimler var. Ribery'nin sakatlık nedeniyle kadrodan çıkartıldığını hatırlatalım.

Kaleciler: Hugo Lloris (Tottenham), Stephane Ruffier (Saint Etienne), Mickael Landreau (Bastia)

Savunma: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane ( Real Madrid )

Orta saha: Yohan Cabaye (Paris Saint Germain), Blaise Matuidi (Paris Saint Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba ( Juventus ), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Marsilya), Morgan Schneiderlin

Forvet: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Remy (Newcastle United), Remy Cabella

İSVİÇRE

İsviçre elemelerde uzun bir aranın ardından böylesine iyi bir performans ortaya koydu. Son zamanlarda özellikle alt yapıdaki hareketlenme ile kendine gelen İsviçre, Avrupa elemelerinde E grubunu 10 maç sonunda topladığı 24 puanla lider olarak Dünya Kupası’na gelme hakkı elde etti. Son Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterme şansı bulamadılar. Bu turnuva onlar için de bir vitrine çıkma şansı olacak.

FİFA sıralamasında son dönemdeki çıkışı ile 8. sırada kendisine yer bulan İsviçre, Dünya Kupası için bundan önce 9 kez mücadele etti. Ottmar Hitzfeld yönetiminde daha düzenli bir futbol oynayan İsviçre bu grupta Fransa’yı en çok zorlayacak takım olarak göze çarpıyor. Kadrolarında Gökhan İnler, Behrami, Benaglio, Senderos gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra Drmic, Shaqiri, Stocker, Gavranovic gibi bu yılı formda geçirmiş genç isimlerde yer alıyor.

Kaleciler: Diego Benaglio (Wolfsburg), Roman Buerki (Grasshoppers), Yann Sommer (Basel)

Defans: Johan Djourou (Hamburg), Michael Lang (Grasshoppers), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Fabian Schaer (Basel), Philippe Senderos (Valencia), Steve von Bergen (Young Boys), Reto Ziegler (Sassuolo)

Orta Saha: Tranquillo Barnetta (Eintracht Frankfurt), Valon Behrami (Napoli), Blerim Dzemaili (Napoli), Gelson Fernandes (Freiburg), Gökhan İnler (Napoli), Xherdan Shaqiri (Bayern Münih), Valentin Stocker (Basel)

Forvet: Josip Drmic (Nürnberg), Mario Gavranovic (Zürih), Admir Mehmedi (Freiburg), Haris Seferovic (Real Sociedad), Granit Xhaka (Borussia Moenchengladbach)

HONDURAS

Kuzey Amerika grubunun ortalama takımlarından Honduras elemelerde ABD ve Kosta Rika’nın ardından topladığı 15 puanla üçüncü sırayı alarak Güney Amerika yolculuğuna başladı. Meksika’nın formsuz olması onlara yaradı. Dünya futbolunda söz sahibi oldukları söylenemez. Hazırlık kampı da onlar açısından pek umut verici geçmedi. Son oynadıkları hazırlık maçlarında pek umut vermediler.

Bu turnuvada daha önce sadece iki kez mücadele ettiler. 1982 İspanya ve 2010 Güney Afrika’da mücadele etme hakkı elde eden Honduras iki turnuvada da gruptan çıkmayı başaramadı. FİFA Dünya Sıralamasında 30. sırada bulunan ekip son hazırlık maçında İsrail’e 4-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Wilson Palacios, Jerry Bengtson, Roger Espinoza, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre gibi tecrübeli oyunculara sahipler.

Kaleci: Donis Escober (Olimpia), Luis Lopez (Real Espana), Noel Valladares (Olimpia)

Defans: Brayan Beckeles (Olimpia), Victor Bernardez (San Jose Earthquakes), Osman Chavez (Qingdao Janoon), Maynor Figueroa (Hull City), Juan Carlos Garcia (Wigan Athletic), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Pablo Montes (Motagua)

Orta saha: Marvin Chavez (Colorado Rapids), Jorge Claros (Motagua), Roger Espinoza (Wigan), Oscar Garcia (Houston Dynamo), Luis Garrido (Olimpia), Mario Martinez (Real Espana), Andy Najar (Anderlecht), Wilson Palacios (Stoke), Arnold Peralta (Rangers)

Forvet: Jerry Bengtson (New England Revolution), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad), Jerry Palacios (Alajuelense)

EKVADOR

Güney Amerika’nın zorlu elemelerinde başarılı bir performans ortaya koyan Ekvador topladığı 25 puan ve +4 averajıyla 4. sırada yerini aldı ve Brezilya’ya doğru hazırlıklara başladı. İç sahada oynadıkları 8 maçta hiç yenilgi almamaları onlar için en önemli anekdot. Deplasmandaki 8 maçta ise galibiyet alamadılar. Grupta işleri pek kolay değil. Hazırlık maçlarında da pek iyi değillerdi. Fakat turnuvada farklı bir havada olacaklardır.

Ekvador, FİFA Dünya sıralamasında 28. sırada yer alıyor. Bu turnuvaya Honduras gibi onlarda daha önce iki kez katılabildiler. 2006’da ise ikinci tura kalmayı başardılar. Christian Noboa, Antonio Valencia, Jefferson Montero, Fidel Martinez gibi dikkat çekici oyuncuları kadrosunda bulunduran Ekvador grup ikinciliği için mücadele edecek.

Kaleciler: Maximo Banguera (Barcelona (Ekvador ligi), Adrian Bone (El Nacional), Alexander Dominguez (Liga de Quito)

Savunma: Gabriel Achilier (Emelec), Walter Ayovi (Pachuca), Oscar Bagui (Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Jorge Guagua (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona (Ekvador ligi)

Orta saha: Segundo Castillo (El Hilal), Carlos Gruezo (Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse Arnhem), Fidel Martinez (Tijuana), Edison Mendez (Santa Fe), Christian Noboa (Dinamo Moskova), Luis Saritama (Liga de Quito), Antonio Valencia (Manchester United)

Forvet: Jaime Ayovi (Tijuana), Felipe Caicedo (El Cezire), Jefferson Montero (Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Enner Valencia (Pachuca), Michael Arroyo (Atlante).