Başbakan Erdoğan'dan 'holigan' talimatı

Stad­yum­lar­da olay çı­ka­ran ta­raf­tar­la­ra kar­şı Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ha­re­ke­te geç­ti. Ba­kan­lık, tri­bün olay­la­rı­nı “Top­lum­sal in­fi­al” kap­sa­mı­na al­mak için ha­zır­lık­la­ra baş­la­dı.

Başbakan Erdoğan'dan 'holigan' talimatı
Başbakan Erdoğan'dan 'holigan' talimatı
GİRİŞ 30.09.2013 08:21 GÜNCELLEME 30.09.2013 12:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu yol­la, 3 ay­dan 1 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı alan ta­raf­ta­rların ce­za­sı­nın er­te­le­n­me­ye­ce­ği açık­lan­dı. Be­şik­taş-Ga­la­ta­sa­ray der­bi­si­nin uzat­ma da­ki­ka­la­rın­da ba­zı ta­raf­tar­la­rın sa­ha­ya gir­me­si ve karşılaşmanın ip­tal edil­me­si­ne ne­den olan olay­la­rın ar­dın­dan ho­li­ga­nizm ile mü­ca­de­le tek­rar gün­de­me gel­di. Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan'ın verdiği ta­li­ma­t­la birlikte ho­li­ga­niz­me ve ta­raf­tar olay­la­rı­na kar­şı sert ted­bir­le­rin alı­nıp uy­gu­lan­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­dı.

Cezalar ertelenmeyecek

Spor­da Şid­det ve Dü­zen­siz­li­ğin Ön­len­me­si­ne Da­ir 6222 sa­yı­lı ka­nun­da sa­ha olay­la­rı­na ka­rı­şan ta­raf­tar­la­ra 3 ay­dan 1 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı ön gö­rü­lü­yor. An­cak ha­pis ce­za­la­rı bir yıl­dan az ol­du­ğu için mah­ke­me ta­ra­fın­dan er­te­le­ni­yor­du. Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı bu ce­za­la­rın er­te­len­me­me­si için kol­la­rı sı­va­dı.

6 madde birden değişiyor

Ka­nun­da­ki ho­li­ga­nizmle mü­ca­de­le mad­de­le­rin­de ya­pı­la­cak de­ği­şik­lik­le ce­za­la­rın er­te­len­me­me­si için sa­ha olay­la­rı­nın "top­lum­sal in­fi­al" kap­sa­mı­na alı­na­ca­ğı be­lir­til­di. Bu kap­sam­da 6222'de, "Spor Alan­la­rı­nın gü­ven­lik ve dü­ze­ni­ne iliş­kin ted­bir­ler", "Sa­ha gü­ven­li­ği", "Mü­sa­ba­ka gü­ven­li­ği", "Spor alan­la­rı­na ya­sak mad­de so­kul­ma­sı ve mü­sa­ba­ka dü­ze­ni­nin bo­zul­ma­sı", "Spor alan­la­rı­na usul­süz se­yir­ci so­kul­ma­sı" ve "Ya­sak alan­la­ra gir­me" mad­de­le­ri­nin de­ğiş­ti­ri­le­rek  bu mad­de­ler­de­ki ce­za­la­rın top­lum­sal in­fi­ale yol aç­ma kap­sa­mı­na alın­ma­ya ha­zır­lan­ıldı­ğı bil­di­ril­di.
KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 4
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    HAPİS CEZASINDAN KURTULMAK İSTİYORSA 3 BİN AĞAÇ DİKSİN VE EN AZ 5 KİTAP OKUSUN !. İçerde beslemenin anlamı yok, AB ve ABD de içeri giren adam 6 ayda çürüyor, Bizde bir ömür yatsa Krallar gibi yaşıyor, Ya 2 Yıl hapis yatırmalı yada 3 veya 5 Bin ağaç dikip en az 5-10 faydalı kitap okuyup özetini çıkaranların cezası üçte bire indirilmeli, bak bakalım Ülke nasıl düzeliyor
    Cevapla
  • Vatandaş Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    Geç oldu, güç olmaz inşallah.... Statlarda siyasi söylemler başlayalı bu sezon tek maça gittim ve gördüm ki; Tüyler ürpertici bir durum. Statta 40.000 kişi var yarsısı siyasi söylem içerisinde karşı tarafsa ıslıkla onları susturmaya çalışıyor. Şimdi bu tribünün SİYAH'ına karşı tribün nasıl BEYAZ desin. Yazık günah... Futboldan soğuduk. Siyaset yapacak olan gitsin siyasetini sokaklarda meydanlarda yapsın. Çoluk çocuğumuzla ailecek tribünden maç izlemek istiyoruz. Siz kimsiniz? Bizi rahatsız etme hakkını nereden alıyorsunuz.
    Cevapla
  • aydin yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    şamil tayyar a güveniyorum. yasayı hazırlayacak ekibin başına şamil tayyar koyulursa güvenirim yoksa benim için hiçbir önemi yok
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda. Allah razı olsun Başbakanım. Gereken bir karardı.
    Cevapla