Bolu, futbol takımlarının gözdesi oldu

Kış aylarında kamp için Antalya'yı seçen futbol takımları, yaz aylarında doğal güzellikleriyle ünlü Bolu'yu tercih ediyor.

Bolu, futbol takımlarının gözdesi oldu
Bolu, futbol takımlarının gözdesi oldu
GİRİŞ 20.07.2013 12:03 GÜNCELLEME 20.07.2013 12:03

Spor Toto Süper Lig, PTT 1. ve 2. Lig ile BAL Ligi'nden çok sayıda takım, kamp sezonunun başlamasıyla Karacasu beldesi, Bolu Dağı ve Gerede ilçesindeki otellere rezervasyon yaptırdı.

Kamp sezonu sonuna kadar Bolu'da 65 takımın kamp yapması bekleniyor.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sıcak yaz aylarında Bolu'nun havasının çok güzel olduğunu belirterek, kulüplerin bu nedenle kamp dönemi öncesinde kentteki otellerden rezervasyon yaptırdığını söyledi.

Kentte kamp yapan çok sayıda takım bulunduğunu, sayının her geçen gün arttığına dikkati çeken Özçimen, şöyle konuştu:

"Kısa ve uzun vadeli, takımların Bolu'ya gelmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Yeni futbol sahalarının yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Kartalkaya bölgesinde bulunan bir otelimizin sahasını önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Ayrıca Karacasu beldemize yapılacak 5 yıldızlı iki otelin de futbol sahaları olacak. Takımlar, konaklama ve saha sorunu yaşamadan yeni sezonlara iyi bir şekilde Bolu'da hazırlanabilecekler."

Özçimen, amaçlarının yerli takımların yanı sıra Avrupa'dan takımların da Bolu'ya gelmesi olduğunu vurgulayarak, "Bunun için her şeyin tam olması gerek. Konuyla ilgili tüm birimler çalışmalarını sürdürüyor. Kış aylarında futbol takımları için Antalya cazibe merkezi,yaz aylarında da Bolu'nun cazibe merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

- Otel yöneticileri

Bazı takımların kamp yaptığı Termal Otel'in genel müdürü Ervani Alemdar ise kamp sezonunun iyi gittiğini kaydederek, "Otelde ilk olarak Süper Lig takımları kamp yaptı. Daha sonra PTT 1. Lig takımları kamp yapmaya başladı. Ardından da diğer lig takımları kamp için gelecek. 5 Eylül'e kadar otelimiz dolu. Kamp sezonu boyunca 21 takımı ağırlayacağız" diye konuştu.

Kada Green Park Otel Genel Müdürü İsa Erde de futbol takımlarının kente yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek, "İlgi, her geçen yıl biraz daha artıyor. Şu anda Çaykur Rizespor otelimizde kamp yapıyor. Çaykur Rizespor'un çıkışının ardından diğer takımları kamp için otelimize alacağız. Bu dönemde 12 takımı otelimizde ağırlayacağız" ifadelerini kullandı.

AA