''Türkiye'de güvenlik sorunu yok''

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın organizasyon komitesi basın toplantısı düzenledi.

''Türkiye'de güvenlik sorunu yok''
''Türkiye'de güvenlik sorunu yok''
GİRİŞ 19.06.2013 16:26 GÜNCELLEME 19.06.2013 16:26

Ritz Carlton Otel'de yapılan basın toplantısına FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye 2013 Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin katıldı.

Toplantıda konuşan Boyce, bu organizasyonun Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, ''Türkiye olimpiyatları da düzenlemek için önemli bir adım attı. Bu kupa dünya genelinde yayınlanacak. Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon. Belki de bu organizasyondan sonra Türkiye FIFA Dünya Kupası'nı düzenleyecek'' ifadelerini kullandı.

''Güvenlikte sorun yok''

Boyce, Türkiye'de yaşanan olayların turnuvanın güvenliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söylerek, şunları kaydetti:

''Bence medya bazen bir sorunun en kötü taraflarını gösteriyor. Son 24 sattir İstanbul'dayım ve hiçbir sorun görmedim. Şüphesiz ki FIFA güvenlik kurulları her şeyi organize etti. Güvenlikten çok memnunuz. Bütün takımlar Türkiye'ye geldi ve hiçbir sorunla karşılaşmadı. Dünyaya Türkiye'den olumsuz bir mesaj göndermeyelim. Çünkü böyle bir şey söz konusu değil. Güvenlikte hiçbir sorun oluşmayacaktır. Mevcut güvenlik önlemleri FIFA'nın standartlarını uygun. Herhangi bir rahatsızlığımız yok.''

Boyce, bilet satışlarından memnun olduklarını belirterek, turnuvada şampiyonluğa İspanya'nın bir adım daha yakın olduğunu savundu.

Alkin: ''600 milyon kişi izleyecek''

Emre Alkin, bu turnuvayı Türkiye'ye kazandırmak için çok çaba harcadıklarını aktararak, önemli bir organizasyona imza atacaklarını dile getirdi.

Maçların oynanacağı bütün statları modern hale getirdiklerini anlatan Alkin, ''Turnuvayı 600 milyon kişi televizyonlarından izleyecek. Şu ana kadar 300 bin bilet satıldı. Maçlar başlar başlamaz bir bu kadar daha seyirci gelecek, buna eminim'' şeklinde konuştu.

FIFA'nın güvenlik kriterlerine uyduklarını da ifade eden Alkin, ''Türkiye'deki gerginlikten nasiplenmek isteyenler var. Bu yüzyılda bu tip olayları dünyanın her yerinde çok yaşayacağız. FIFA'nın güvenlik kriterleri çok yüksektir. Biz bu kriterlere çalışmaya aylar öncesinden başladık'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, 20 Yaş Altı Dünya Kupası da basın toplantısının yapılacağı salonda sergilendi.