Fenerbahçe, Türkiye'ye çalışıyor!

Temsilcimiz Avrupa Ligi'ndeki performansıyla ülke puanına büyük katkı yapmaya devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip, bonus almadan, Türkiye'nin kazandığı 38 puanın 16'sını tek başına elde etti.

Fenerbahçe, Türkiye'ye çalışıyor!
Fenerbahçe, Türkiye'ye çalışıyor!
GİRİŞ 09.03.2013 08:37 GÜNCELLEME 09.03.2013 08:37

Türkiye'yi Galatasaray'la birlikte Avrupa'da temsil eden iki takımdan biri olan Fenerbahçe, aldığı sonuçlarla ülke puanına da büyük katkı yapıyor. Avrupa Ligi'nde çok iyi bir performans gösteren Sarı-Lacivertliler, şu ana kadar bu turnuvada 6 galibiyet aldı, 2 beraberlik elde etti ve 1 kez sahadan puansız ayrıldı. Kanarya, UEFA Takım katsayılarına baktığımızda bonus almadan Türkiye'ye önemli puanlar kazandırarak, dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar Fenerbahçe, 16 puan toplayarak, 17 puanlık bir katkı yapan Galatasaray'la birlikte toplamda ülkemize 33 puanlık bir katkı sağladı.

Üç takım 5 puan
Kupaya erken veda eden Eskişehirspor, Bursaspor, Trabzonspor birlikte 5 puan kazandırırken, Türkiye'nin bu alandaki topladığı rakam ise 38 oldu. İki takımlı olmamıza rağmen sıralamada ülkeler bazında ise 10. koltukta yer alıyoruz. Fenerbahçe'nin, Sarı-Kırmızılılar'la birlikte ilerlemeye devam etmesi, daha sonraki sezonlarda Avrupa'da daha iyi konumda kupalara başlamamıza büyük katkı sağlayacak.