F.Bahçe'nin UEFA harekatı! İtirazım var...

UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 maç men cezası ve 2 yıl içerisinde bir olay yaşanması halinde 1 yıl Avrupa'dan men cezası alacak olan Fenerbahçe'de yönetim kriz masası kurdu. UEFA'nın verdiği cezaya büyük bir savunma yapılması için kulüp teyakkuz halinde...

F.Bahçe'nin UEFA harekatı! İtirazım var...
F.Bahçe'nin UEFA harekatı! İtirazım var...
GİRİŞ 01.03.2013 08:03 GÜNCELLEME 01.03.2013 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UEFA Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye saha ve seyirci olaylarının tekrarında Avrupa'da 1 yıl men edilebileceğini açıklamasının yankıları sürüyor. UEFA'nın benzer olaylarda başka kulüplere karşı toleranslı davranırken F.Bahçe'yi derhal cezalandırması tepkiyle karşılandı. Verilen bu ceza, UEFA'nın 3 Temmuz nedeniyle Fenerbahçe'yi dolaylı yoldan cezlandırmak istediği yorumlarına neden oldu.

ALMAN'A İTALYAN'A FARKLI, TÜRK'E FARKLI

İtalya'nın Lazio Kulübü'nün tribünlerinde yaşanan olaylara rağmen komik cezalar alması dikkat çekiyor. Avrupa Ligi'nde Lazio'nun, Mönchengladbach ile oynadığı maçta taraftarları Nazi selamı vererek ırkçılık yapması, sahaya meşale atmaları ve 3 Alman taraftarının yaralanmasının cezası sadece 2 maç seyircisiz oynama ve 40 bin Euro para cezası oldu. UEFA, Lazio'ya bütün bu olanlardan ötürü men tehdidinden bulunmazken İtalyan kulübünün başkanı,"Kulüp olarak münferit olaylardan dolayı ceza almamalıyız. Bir kulüp kişisel hataların ceremesini çekmemeli" demişti. Arsenal-Bayern Münih Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Almanlar tribünleri ateşe verdiler. Ancak bu olay da cezasız kaldı.

SPARTAK MOSKOVA'YA SEYİRCİ KALINDI

Bir diğer örnekse Spartak Moskova. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme play off ilk maçında Spartak'a Rusya'da 2-1 yenilirken tribünde yaşananlar UEFA tarafından görmezden gelindi.

Spartak'ın 2 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde MSK Zilina ile oynadığı maç sırasında taraftarlarının hem meşale yakması hem de güvenlik görevlileriyle yaşadığı arbede nedeniyle 75 bin Euro ceza ve 1 maç saha kapatma cezası almıştı. Ama UEFA, 2 yıl boyunca bir daha tekrar etmemesi şartıyla bu cezayı ertelemişti. Fenerbahçe maçında gözlemcinin olayları tespit etmesine rağmen bir yaptırım uygulanmadı.

CEZA ADIM ADIM

Fenerbahçe'ye önce para cezaları verildi. Taşkınlıklar sürünce 1 maç seyircisiz cezası verildi ama ertelendi. M'Gladbach maçında yine yabancı maddeler atılınca 1 maçlık ceza BATE maçıyla uygulandı. Bu maçta da dışardan sahaya meşale atılınca 1 maç seyircisiz ve 1 yıl men cezası geldi.

Fenerbahçe'nin, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen cezaya karşı lobi çalışması da yapması gerekiyor. Bunun için akla gelen ilk isim UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ama Başkan Aziz Yıldırım ile araları yok.

Fenerbahçe'nin verilen cezayı kaldırtması için UEFA nezdinden iyi bir lobiye de ihtiyacı var. Ancak salı günü Okan Üniversitesi'nde düzenlenen ödül töreninde görüldüğü üzere Aziz Yıldırım ile UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik arasındaki buzlar henüz erimiş değil. Diğer yandan buzların erimesi şöyle dursun, sarı lacivertliler, 3 Temmuz dönemindeki açıklamalarından ötürü rahatsız oldukları Erzik'e son cezalar nedeniyle de tepkili.

Fenerbahçeliler, benzer olaylarda diğer kulüplere hafif cezalar verilirken Fenerbahçe'ye ağır ceza verilmesinin çifte standart olduğunu kaydediyor.

GFB'YE SAVAŞ!

Fenerbahçe, 1 yıllık men cezasının tamamen ortadan kalkması için taraftarının 2 yıl boyunca benzer olaylara izin vermemesi gerecek. F.Bahçe içeride ve dışardaki maçlarında tribünlerinden atılacak her maddeden sorumlu olacak.

Fenerbahçe yönetimi, cezaların sorumlusu olarak gördüğü Genç Fenerbahçeliler'in (GFB) Avrupa'daki temsilcisi GFB Europe'a Plzen deplasmanında bilet vermeyecek. Kulüp, bu cezaların kasıtlı olarak aldırıldıklarını düşündükleri için GFB grubuna bir anlamda savaş açtı. Yönetim maçlarda stada yanıcı maddelerin sokulmaması için de yeni önlemler alacak.

KRİZ MASASI KURULDU

Sarı lacivertli yönetim, çarşambayı, perşembeye bağlayan gece saat 14.00'e kadar kulüpte kriz masası oluşturdu. Fenerbahçe ile 1461 Trabzonspor arasında oynanan kupa karşılaşmasında gelen ceza haberi sarı lacivertli kulüpte olağanüstü saatler yaşanmasına neden oldu. Yönetim çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 04.00'e kadar kulüpte kalıp bir kriz masası oluşturdu. Yöneticiler gece boyunca cezayı nasıl kaldırtacaklarına dair görüş alışverişinde bulundular.

Yönetim ceza ile ilgili tüm yetkiyi hukuk kurulu ve dış ilişkiler birimine verdi. UEFA ile yapılacak yazışmalar hazırlanındı. UEFA'dan derhal gerekçeli kararı istendi. Savunma gerekçeli karara göre biçimlenecek. Savunmaları Tolga Deniz Aytöre ve Şekip Mosturoğlu yapacak.

Yönetim, UEFA'dan sözlü ve görüntülü duruşma talebinde bulunacak. Sahaya fişek atanların ve daha önce meşale atanların aynı kişiler olduğu tespit edilirse bu da savunmaya eklenecek. Fenerbahçe, ayrıca Meireles için de savunma yaparak cezada indirim isteyecek.

(hurriyet)

 

YORUMLAR 1
  • mustafa e. 11 yıl önce Şikayet Et
    meşale atan. ilk önce o meşaleleri atan kıt beyinlileri bulun.Ondan sonra itiraz edin.
    Cevapla