F.Bahçe Fransız kalmıyor

Fransız hükümetinin 1 milyon Euro üzerinde kazananlardan yıllık %75 vergi almakta kararlı olması sonrasında oyuncular da arayışa girerken F.Bahçe yönetimi gözünü Ligue 1'e dikti

F.Bahçe Fransız kalmıyor
F.Bahçe Fransız kalmıyor
GİRİŞ 30.12.2012 07:57 GÜNCELLEME 30.12.2012 07:57

Fransa'da hükümetin 2013 yılıyla birlikte bütçedeki kamu açığını kapatmak için vergileri artırma yoluna gitmesi transfer piyasasını hareketlendirecek. Bu bağlamda hazırlanan taslakta yıllık geliri 1 milyon Euro'nun üzerinde olanlara uygulanması beklenen yüzde 75'lik vergi oranı ülkede büyük tepki çekerken, bu durumdan en çok etkilenecek kesim Fransız işadamları ile Ligue 1'de forma giyen futbolcular olacak.

İPTALE RAĞMEN KARARLILAR

Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte gelirlerinin büyük bir kısmını vergi olarak vermek zorunda kalacak olan futbolcuların kayıp yaşamamak için başka ülkelere transfer olmaları beklenirken, F.Bahçe de gelişmeleri yakından takip ediyor. Vergilerin kulüp tarafından ödenmesi Türkiye'yi futbolcular için adeta vergi cennetine çevirirken, sarı-lacivertlilerin de bu durumu koz olarak kullanarak Fransa'da forma giyen futbolculara teklifte bulunması bekleniyor. Ancak Anayasa Konseyi, 'Eşitlik ilkesine aykırı' olduğu gerekçesiyle 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek yasayı iptal ederken, başbakanlık iptal edilen yasayı yeni bir metin ve hesaplama yöntemiyle yeniden yasalaşması için çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Depardieu bile isyan etti!

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu 2012'de kazandıklarının %  85'ini vergi olarak ödediğini belirtirken bundan kurtulmak için Belçika'dan ev satın almıştı. Depardieu ayrıca bu tavrı nedeniyle kendisine 'sefil' diyen başbakan Ayraul'a "Fransa'yı terk etme kararı alan hiç kimse benim gibi sefillikle suçlanmadı" yanıtını verirken, 14 yaşından bu yana çalıştığını ve 45 yılda 145 milyon Euro vergi ödediğine dikkati çekmişti.

(skorer)