Gustavo - Emre F.Bahçe'ye sınıf atlattı!

Emre'nin yanına Brezilyalı yıldızın gelmesiyle, artık oyunu çift yönlü oynayan iki isme sahip olan Fenerbahçe'de kimlik değişimi başladı.

Gustavo - Emre F.Bahçe'ye sınıf atlattı!
Gustavo - Emre F.Bahçe'ye sınıf atlattı!
GİRİŞ 01.10.2019 10:14 GÜNCELLEME 01.10.2019 15:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin son yıllardaki en büyük problemi ön libero pozisyonunda görev yapan oyuncuların ofansif anlamda yetersiz kalmalarıydı.

Göreve gelen teknik adamlar ellerindeki oyuncuları sahaya sürdüklerinde savunma yapmakla eleştiriliyordu ki, bu konuda en ağır yorumlara maruz kalan isim hiç şüphesiz Aykut Kocaman olmuştu.

Bu sezon Emre Belözoğlu transferiyle sorunu kısmen gideren sarı-lacivertliler, Luiz Gustavo'nun da takıma katılmasıyla adeta sınıf atladı. Çift yönlü oynayabilen iki yıldıza birden kavuşan teknik direktör Ersun Yanal'ın sambacının takıma adapte olmasıyla rahat etti. Yüzde 92,8 pas isabetiyle takımın en iyisi olan Gustavo, ikili mücadele, kazanılan sahipsiz top ve uzaklaştırılan atak istatistiklerinde de tavan yaptı.

Topu onlara verin

Marsilya'da "Fırtına" olarak anılan Gustavo'ya, Fenerbahçe'de arkadaşları "Örümcek" lakabı takarken Brezilyalı yıldızın takıma katılması kaptan Emre Belözoğlu'nun üzerindeki yükü de önemli ölçüde azalttı. İyi bir uyum yakalayan ikili pas trafiğine daha güçlü hükmetmeye başladı.

Bu arada Ersun Yanal tüm takımın üzerine titrediği yıldızlara ayak uydurması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Pas trafiğini hızlandıracak ve ters toplarla rakiplerin dengesini bozacak çok önemli ayaklara sahip olduklarını vurgulayan Yanal "Top ayağınıza geldiğinde beklemeden Emre'yi ya da Luiz'i bulun. Oyuna istediğimiz şekilde yön ve hız vermek açısından bu son derece önemli. İstediğimizi oynamak maçı kazanmak anlamına geliyor" hatırlatmasında bulundu. (Türkiye)

 

 

YORUMLAR 6
  • Sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin en iyi ortasahası fenerde
    Cevapla
  • ADALET ZORDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu KULÜPLERİNE ÇOK YAZIK. SİZ ŞİŞİRİN VE ALĞI OPERASYONU İLE ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇIN.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 4 yıl önce Şikayet Et
    Koşuyorlar sadece, rakibi oynatmamaya çalışıyorlar pres ile. Ama karşılarına Alanya gibi bir takım çıkıp al topu sen oyna derse febe orada afallıyor. Balon gibi patlayacak, sezon sonu eğleneceğiz bizde.
    Cevapla
  • memleket fedaisi 4 yıl önce Şikayet Et
    gustavo çok top kaybediyor
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Şişirin, şişirin Alanya'da patladı görmezden geldiniz, gene yakında patlar.
    Cevapla
  • m.a 4 yıl önce Şikayet Et
    alanyada 3 gol de bireysel hatalarla geldi, o maçın hakkı en az beraberlikti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle