Pereira'dan çıldırtan hamleler!

Takımdaki geleceği tartışılan Pereira’nın final maçındaki tavırları ve hamleleri tepki çekti.

Pereira'dan çıldırtan hamleler!
Pereira'dan çıldırtan hamleler!
GİRİŞ 27.05.2016 09:27 GÜNCELLEME 27.05.2016 09:27

Önce Süper Lig şampiyonluğunu Beşiktaş’a, ardından daZiraat Türkiye Kupası’nı ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıranFenerbahçe’de finale damga vuran isim Portekizli teknik adam Vitor Pereira oldu. Ligde her maçı saha kenarında heyecanla takip eden ve yerinde bir an olsun duramayan deneyimli çalıştırıcının dün geceki tepkisiz tavırları dikkatlerden kaçmazken, kulübede oturup kahve içmesi sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarlarca eleştiri yağmuruna tutuldu.

Değişiklikler isyan ettirdi

Deneyimli teknik adamın sakin tavırlarının yanı sıra yaptığı değişiklikler de tartışma konusu oldu. Son haftaların formda ismi Robin van Persie’yi ikinci yarının hemen başında oyundan alan ve yerine Fernandao’yu süren Portekizli, böylesine önemli maçta tam 111 gündür forma giymeyen ve bavulunu toplayarak İngiltere’ye dönmeye hazırlanan Markovic’i Alper’in yerine oyuna sürmesi eleştirilen bir diğer karar oldu.

Pereira sonunu getiremiyor

Sezon başında Fenerbahçe’nin başına geçen Portekizli teknik adam Vitor Pereira’nın kritik maçlarda aldığı sonuçlar tüm camiayı hayal kırıklığına uğrattı. Sarı-Lacivertli takımdaki kariyeri Devler Ligi’ndeki Shakhtar Donetsk eşleşmesiyle başlayan Pereira, daha ön elemede turnuvaya havlu attı. Avrupa Ligi 3. turunda ise Braga’ya boyun eğen Portekizli çalıştırıcı, ligde de Başakşehir ve Osmanlıspor gibi kritik maçlarda mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Son olarak Türkiye Kupası Finali’nde Galatasaray’a mağlup olan Pereira ve ekibi, sona eren sezonda beklentilerin bir hayli gerisinde kaldı.