Fenerbahçe'den UEFA'ya karşı dava

Şike sürecinden beraat eden sarı-lacivertliler, Devler Ligi kapısını kapatan UEFA'ya 'sıfır tolerans' tanıyarak tazminat davası açacak.

Fenerbahçe'den UEFA'ya karşı dava
Fenerbahçe'den UEFA'ya karşı dava
GİRİŞ 12.10.2015 08:55 GÜNCELLEME 12.10.2015 08:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası sonrası UEFA hemen harekete geçmiş, polis fezlekeleri, tapeler ve gazete haberlerinden yola çıkarak Fenerbahçe'nin kalemini kırmıştı. Elini ateşe sokmak yerine TFF'yi maşa olarak kullanan Michel Platini yönetimindeki organizasyon "sıfır tolerans" ilkesinden dem vurarak sarı-lacivertlilere Avrupa kapılarını kapatmıştı. UEFA'nın Fenerbahçe'ye çektirdikleri sonrasında da bitmedi. Önce 3 sene ceza verildi sarı-lacivertlilere, UEFA Temyiz Kurulu'nun 1 yıllık indirim yapmasıyla 2 seneye düşen ceza için CAS'a başvuruldu. Ancak sonuç aleyhte oldu. CAS itirazları reddetti ve Temyiz Kurulunun verdiği cezayı onadı. Ardından İsviçre Federal Mahkemeleri'nde hakkını aramayı denedi Fenerbahçe. Fakat İsviçre'den çıkan sonuç da hayal kırıklığı oldu.

Kozlar Fenerbahçe'nin elinde

Federal Mahkeme, yürütmeyi durdurma talebini UEFA'nın Fenerbahçe'ye davayı kazanması halinde her türlü tazminatı ödemeye hazır olduğuna dair beyanı kapsamında, bu aşamada ileride telafisi imkânsız zararların oluşmadığı gerekçesiyle reddetti. Fakat gün oldu, devran döndü. İpler, yeniden yargılama sonrası 3 Temmuz sürecinden beraat eden Fenerbahçe'nin eline geçti. Başta TFF olmak üzere birçok kurum ve kişiye tazminat davası açmaya hazırlanan sarı-lacivertlilerin öncelikli hedeflerinden biri de hiç şüphesiz UEFA. Kimileri CAS'taki davayı geri çeken Fenerbahçe'nin davadan feragat etmesi nedeniyle UEFA'ya karşı bir hukuk savaşı başlatamayacağını öne sürse de bu iddianın hukuki bir dayanağı yok. Fenerbahçe kozlarını doğru oynarsa UEFA'dan hakkını söke söke alabilir. 

YORUMLAR 2
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu!...Şimdi zaten karışmış UEFA,nın hesap verme zamanı....Fenerbahçe onlara kabus olacak!!!!!
    Cevapla
  • nevşehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    bakalım şimdi ne olacak
    Cevapla