Fenerbahçe O'ndan vazgeçmiyor!

Fenerbahçe, Zalzburg takımında forma giyen Kevin Kampl ve Werder Bremen'den Mehmet Ekici'yi transfer etmek istiyor.

Fenerbahçe O'ndan vazgeçmiyor!
Fenerbahçe O'ndan vazgeçmiyor!
GİRİŞ 23.12.2013 15:16 GÜNCELLEME 23.12.2013 15:16

Karabükspor karşısında sezonun ikinci yenilgisini alan ama buna rağmen ligin zirvesinde yalnız olan Fenerbahçe, ocak ayı transfer sezonunu bekliyor. Kadrosundan bazı yabancı oyuncuları gönderecek olan sarı lacivertliler, iki orta saha transferi için de nabız yokluyor. Karabükspor karşısında da oldukça fazla görülen orta saha pas trafiği sıkıntısını Ersun Yanal iki transferle çözmek istiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sınırlaması dolayısıyla kontenjanı boşaltmak isteyen Fenerbahçe, yerli statüsünde oynayacak birçok futbolcuyu da radarına aldı.

Yabancılarla vedalaşılacak

Eurosport'ta yer alan habere göre; Sezon sonu için Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Jimmy Durmaz ile prensip anlaşmasına varan Fenerbahçe, orta saha için bir yerli bir de yabancı oyuncuyla görüşüyor. Eurosport Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan'ın edindiği bilgiye göre Fenerbahçe, Ersun Yanal'ın iki gözdesi Mehmet Ekici ve Kevin Kampl'ı ısrarla istiyor. Sarı lacivertliler transferleri, kısa süre içinde açıklanması beklenen Yargıtay sürecinin sonucuna göre yapmayı planlıyor. Eğer sonuç olumlu olursa Fenerbahçe transferde çok hızlı hareket edecek ve listesinin ilk sırasındaki isimlerle anlaşacak. Ancak Ersun yanal karar ne olursa olsun Mehmet Ekici ve Kevin Kampl'ın kadroya katılmasını istiyor.

Sürece göre transfer

Kadrodaki yabancı oyunculardan Yobo ve Kadlec'in devre arasında Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Holmen, Cristian ve Meireles için de teklifler olduğu biliniyor. Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti ise ileriyi görmelerini engelleyen Yargıtay sürecinin bitmesini bekliyor. Yanal, Kampl ve Mehmet Ekici'de ısrar ederken, sarı lacivertlilerin listesinde yıldızı isimler olduğu ancak kararın beklendiği de ifade edildi.

Mehmet Ekici ayrılmak istiyor

Almanya'nın Werder Bremen takımında oynayan Mehmet Ekici, kısa süre önce menajeri aracılığı ile Alman basınına açıklamalarda bulunmuştu. Türk Milli takımı'nda da oynayan Mehmet Ekici, takımından ayrılmak istediğini ve oynayabileceği bir kulübe gitmek istediğini açıklamıştı. Ersun Yanal'ın ise Mehmet Ekici'yi milli takımlarda görev yaptığı süre içinde de çok iyi tanıdığı ve 23 yaşındaki oyuncunun transferinin bitirilmesini istediği ifade edildi.

Kampl'dan inanılmaz performans

Ersun Yanal'ın istediği bir diğer futbolcu da RedBull Salzburg takımında forma giyen Kevin Kampl. Sezon başında Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi 3. tur ön elemesinde karşılaşan Salzburg'un en dikkat çeken oyuncularından biri olan Kampl, orta sahanın ortasında ve hücum hattının gerisinde oynayabiliyor. Bu sezon oynadığı 29 maçta 10 gol 16 asist gibi inanılmaz bir performans yakalayan Kampl, hızlı futbolcu ve teknik yapısıyla da tanınıyor.

 

Skorer