'Bu takım 104-110 kilometreleri gördü'

Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı Ali Koç, Benfica maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

'Bu takım 104-110 kilometreleri gördü'
'Bu takım 104-110 kilometreleri gördü'
GİRİŞ 02.05.2013 17:14 GÜNCELLEME 02.05.2013 17:14

Fenerbahçe'nin eski asbaşkanı Ali Koç şöyle konuştu: ''Dün geceden beri maç havasına girdik. Futbolcuları daha iyi anladık. Çok iyi deplasman performansımız var. İnşallah devam ettiririz. Öyle ya da böyle bunu devam ettirip tarihimizin en büyük başarısına imza atarız.

Herkes çok pozitif. Her yerden taraftarlarımız geliyor. Benficalılar da turu geçeceklerine emin. Bu bizim için bir avantaj olur. Buraya kadar nası geldiysek öyle devam etmeliyiz. İnşallah Amsterdam'a gideriz. Olmasa da hocaya ve takıma teşekür etmeliyiz.

İnşallah bundan sonraki yıllarda da bunları sürekli hale getiririz. Herkes heyecanlı. Takım rahat. Birbirlerine inanmışlar. Herkes eşleriyle ailesiyle burada. İnşallah Amsterdam'da buluşuruz. O kötü günleri Allah bir daha göstermesin. Fenerbahçe hiç hak etmediği, çok kötü günler yaşadı. Biz bunu bir test olarak gördük. Herkes omuz verdi.

Fenerbahçe bu günleri atlattı. O sürecin tortuları bu yıllarda yaşanıyordu. İnşallah bunu minimize ederek, finale giderek bunları unuttururuz. Avrupa'da da sahamız kapandı. Önemli maçlar öncesi kritik kayıplarımız oldu. Gördük ki derin bir kadromuz var. Bu mutluluk verici. Eskiden yoktu bu. Aykut hoca ve ekibi bu hale getirdi. 97 km koşarken bu takım 104-110 kilometreleri gördü.

Hocamız bunları söylerken kimse kabul etmiyordu. Çalışmaları meyve vermeye başlayınca herkes büyük hoca olduğunu kabul etti. Çok yoğun bir yıl geçirdik. Buna alışmak da bi anlayıştır. 3 kulvarın da riski var, hiçbiri de olmayabilir.

Son dakikalarda şampiyonluk kaçırılınca kötü oluyor. Halbuki haftalar önce kopunca bu kadar tepki olmuyor. İnşallah bu taraftar Amsterdam keyfini de yaşar.Fenerbahçe aydınlıktır. Osmanlı döneminde de böyleydi. 100 küsür sene geçti.

Biz hizmet için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Sadece futbolda yok her alanda var. Fenerbahçe, dünyanın en önemli spor kulübü olma amacıyla ilerliyor. Fenerbahçe'ye bunun Türk sporuna aşılanmasında büyük görev düşüyor. İnşallah bu geceyi mutlu bir şekilde sonlandırırız.''