Yeni Servetler, Nurlar yetişiyor

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, ''Altyapı çalışmalarımızdaki başarı sayesinde, elimizde çok fazla yetişen sporcu var. Hepsi birer Servet ve Nur olabilir'' dedi.

Yeni Servetler, Nurlar yetişiyor
Yeni Servetler, Nurlar yetişiyor
GİRİŞ 23.01.2013 11:28 GÜNCELLEME 23.01.2013 11:28

Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoda yakalanan başarının tesadüf değil, 8 yıllık altyapı çalışmasının bir ürünü olduğunu söyledi. Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar'ın Londra 2012'deki başarılarından sonra, Rio-2016'nın hazırlıklarına başladıklarını belirten Şahin, ''Bu başarının devamını getirme noktasında, hiç hız kesmeden ve altyapıya çok önem vererek çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Altyapıdan gelen birçok başarılı sporcunun bulunduğunu dile getiren Şahin, ''Türkiye, dünyanın en başarılı sporcu konseptine sahip. Elimizde çok fazla yetişen sporcu var. Hepsi birer Servet ve Nur olabilir. Hepsi hazır bir şekilde bekliyor'' ifadelerini kullandı.

Metin Şahin, yakın hedeflerinin 2016, uzak hedeflerinin ise 2020 Olimpiyatları olduğunu söyledi. Rio'ya 3,5 yıl gibi kısa bir süre kaldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

''Şampiyon kafilemize daha yeni isimler katmaya gayret edeceğiz. Bunun için de önceden yapmış olduğumuz, başlattığımız projelerin devamını geniş kapsamlı bir şekilde sağlayıp devam ettireceğiz. Yıldızlar, gençler, ümitler ve büyükler kamplarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde teşkilatlanmış durumdayız. Antrenörlerimiz vasıtasıyla çocuklarımızı tespit ediyoruz. Gelecekte başarılı olabilecek 200 ila 400 arasında çocuklarımızı seçip, kendilerini zaman zaman kampa alıyoruz. Onlara, sporu devam ettirme noktasında psikolojik eğitim veriyoruz.''

Çocukları, Türkiye şampiyonalarındaki seçmelerde de gözlemlediklerini anlatan Şahin, ''Bir sporcu gelecek vaat ediyorsa, muhakkak değişik kamplarda onu eğitmeye devam ediyoruz, uluslararası yarışmalara götürüyoruz. Onlara hizmet eden Türkiye genelindeki antrenörleri de uluslararası platformda, geleceğe hazırlıyoruz'' dedi.

-Tekvandoğu Projesi-

Metin Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle başlattıkları ve Türkiye'nin doğu illerinde tekvandoya yetenekli sporcuların keşfini sağlayacak Tekvandoğu Projesi'yle de altyapı çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Bu proje kapsamında, geçen hafta Diyarbakır'da malzeme dağıtımı yaptıklarını belirten Şahin, çalışmaların Mardin, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van başta olmak üzere birçok ilde devamını sağlayacaklarını dile getirdi.

Türk insanının tekvandoya yatkın olduğuna dikkati çeken Şahin, ''Türk ailesi bu sporu seviyor ve sporumuzu, çocuklarını güvenle gönderebildiği bir spor dalı olarak görüyor. Türk gençlerinin yatkınlığı da elde edilen başarılarla kendini ortaya koyuyor. Yeter ki kabiliyeti tespit edip, takibini iyi yapabilelim'' dedi.

Şahin, ''Aileler çocuklarını tekvandoya yönlendirsinler ki bizler de yeni Servetler, yeni Nurlar tespit edip bayrağımızı göndere çektirelim'' ifadelerini kullandı.

-''Berken Pazar'a kapımız açık''-

Metin Şahin, Almanya'da Servet Tazegül ile antrenman yapan minik tekvandocu Berken Pazar için ise, ''Dünyanın hangi yerinde bir Türk çocuğu spor yapıyorsa ve başarılıysa, bizim kapımız ona her zaman açık'' dedi.

Şahin, şunları söyledi:

''Burada rekabet ortamına girebilir, başarılı olursa da bizim tarafımızdan desteklenir. Servet 13 yaşını bitirirken Türkiye'ye aldık. Bir Servet modeli neden olmasın? Berken Pazar'a kapımız her zaman açık ama Servet olmak farklı bir olay. Servet olabilmek için Türk tekvando ekolünün hamurunda yoğrulması gerekiyor. Bu da biraz zaman alabilir ama burada başarılı olacağına da inanıyorum. Buyursun, gelsin. Dünyanın bir başka kıtasından gelecek Türk evladı şundan emin olsun, burada adalet ilkeleri yüzde 100 geçerlidir. Onu Türkiye Şampiyonasına bekliyoruz.''

KAYNAK: AA