'Yönetici olarak haltere hizmet etmek istiyorum'

Türkiye Halter Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda konuşan başkan adayı eski milli sporcu Halil Mutlu, yönetici olarak haltere hizmet etmek istediğini söyledi.

'Yönetici olarak haltere hizmet etmek istiyorum'
'Yönetici olarak haltere hizmet etmek istiyorum'
GİRİŞ 31.10.2012 12:46 GÜNCELLEME 31.10.2012 12:46

Halil Mutlu'nun konuşması öncesinde kendi hayatını konu alan bir sinevizyon gösterisi salondaki delegelere gösterildi.

''Halter hepimizin ortak paydasıdır'' diyen Mutlu, ''İçinizden biri olarak kalbim her zaman halter için çarpıyor. Yönetici olarak haltere hizmet etmek istiyorum'' dedi.

Son dönemde yaşanan başarısızlıkların herkesi üzdüğünü anlatan Mutlu, şöyle devam etti:

''Halteri layık olduğu yere taşımanın zamanı geldi. Halter için eğitim, tesisleşme ve kurumsallaşmanın önde geldiğini düşünüyorum. Antrenörlerin çalışma şartları daha iyi koşullara getirilmelidir. Kulüpler için çözümler üreteceğiz. Biz birlikte Türkiyeyiz. Biz halter ailesiyiz. Birlikte güçlüyüz.''

-Hasan Akkuş-

Federasyon başkanı Hasan Akkuş da genel kurulda yaptığı konuşmada, en başarılı federasyon olduklarına dikkati çekerek, ''Elde ettiğimiz başarıları daha da geliştirmeye çalışacağız'' dedi.

Halter antrenörü olan okullara destek verdiklerini anlatan Akkuş, ''50'ye yakın okulda halter antrenmanları yapılıyor. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile ilişkilerimiz devam ediyor. Yatılı bölge okullarıyla ilişkilerimiz var'' diye konuştu.

Türkiye'nin spor adına şanslı bir ülke olduğunu ifade eden Akkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Kamu kaynağı en fazla aktarılan ülkelerden birisiyiz. Altyapıyla ilgili sistem doğru olarak çalışıyor. Kulüpleşme konusunu tek başına aşamıyoruz. Müessese kulübümüz çok az. Kulüplerimiz fedakar insanların sırtında yürüyor. Uluslararası alanda temsil anlamında en başarılı federasyonuz.''

AA