Rusya: Aşağılayıcı, gücümüzü göstermeliyiz

Rus yetkililer, Rusya'nın, 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edilmesine yönelik karara "sert" tepki gösterdi.

Rusya: Aşağılayıcı, gücümüzü göstermeliyiz
Rusya: Aşağılayıcı, gücümüzü göstermeliyiz
GİRİŞ 05.12.2017 23:22 GÜNCELLEME 05.12.2017 23:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus yetkililer, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), Rusya'yı 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edilmesine ve doping testleri temiz çıkan Rus atletlerin bağımsız olarak oyunlarda mücadele etmesine yönelik kararını değerlendirdi.

'RUSYA İÇİN AŞAĞILAYICI'

Rusya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Duma Milletvekili İgor Lebedev, IOC tarafından verilen kararın güçlü bir devlet konumundaki Rusya için “aşağılayıcı” olduğunu savundu.

'GÜCÜMÜZÜ GÖSTERMELİYİZ'

Rusya’nın PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılmayı boykot etmesi gerektiğine işaret eden Lebedev, “Bu noktada verilecek en iyi karar olimpiyatları boykot etmektir. Böylece Rusya’nın gücünü gösterebiliriz. Olimpiyatlara katılmamız ise zayıflık belirtisi olacaktır.” dedi.

Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Aleksandr Jukov ise Rus atletlerin son iki yıldır uluslararası kurumlar tarafından doping kullanımına ilişkin gözlem altında tutulduklarını belirterek, “Tüm bu gözlem süresince Rus atletlerin doping kullanmadıkları görülmüştür ve Rus atletlerin bu dönemde aldıkları tüm başarılar da dürüstçe alınmıştır.” diye konuştu.

Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Şirketi (VGTRK) tarafından yapılan açıklamada da Rus takımının yer almaması halinde Rusya’da olimpiyatlara dair yayın yapılmayacağını açıkladı.

İsviçre'nin Lozan kentinde bugün düzenlenen IOC İcra Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'ndan men edildiği duyurulmuştu.

Açıklamada, doping testleri temiz çıkan Rus atletlerin ise 2018 Kış Olimpiyatları'na bağımsız olarak katılmasına izin verildiği belirtilirken, Rus atletlerin, 2018 Kış Olimpiyatları'nda "Rusya'dan katılan olimpik atlet" adıyla mücadele edebileceği ifade edilmişti.

YORUMLAR 1
  • Mr Spak 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir dunya kurun diyorlar israrla anlamiyorsunuz.Sayet bizler katilmazsak kendi aralarinda biryere kadar oynar ve bikarlar Zorla geri cagirirlar tum branşlarda
    Cevapla