Maçı engel tanımayanlar kazandı!

Üsküdar Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında 'Engel Tanımayanlar Sahada' çağrısı ile engelleri aşan müsabakalar düzenledi.

Maçı engel tanımayanlar kazandı!
Maçı engel tanımayanlar kazandı!
GİRİŞ 03.12.2017 15:37 GÜNCELLEME 03.12.2017 15:37

Üsküdar’daki Bağlarbaşı Spor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen etkinlik, Engelli Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Müsabakalar öncesi konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız. ‘Engel olma Farkına var! Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Bunu unutmadan engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya davet ediyoruz” dedi.

“2018’de de şampiyon olacağız”

Maç öncesi konuşma yapan Pendik Spor Ampute Futbol Takımı kaptanı Selim Karadağ ise, “Sadece engelliler günününde değil, her gün bu sağduyuyu sizden duymak isteriz. Bu desteğinizle 2018’de de Avrupa şampiyonu olacağız” dedi.

Maç öncesinden konuşmalar yapan Galasatasaray SK’nün eski kaptanlarından Cüneyt Tanman, TFF eğitim bölümünden Rasim Kara, Giresun milletvekili Cemal Öztürk tek tek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nı tebrik ettiler.

Avrupa Şampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının yer aldığı Pendik Spor Ampute Milli Takımı ile Giray Bulak, Mert Korkmaz, Turgay Aksoy ve Hilmi Türkmen gibi ünlü isimlerin olduğu şöhretler takımı arasındaki maç çekişmeli başlarken, milli oyuncular kısa sürede maçın üstünlüğüne ele geçirerek maçı 2-1 kazandı. Kazandıran golleri Gana Ampute Milli Takımı sporcusu Fuseini Iddi ve Hüseyin Türkmen kaydetti.

İkinci maç ise Üsküdar Belediyesi’nin bir projesi olan, down sendromlu vatandaşların çalıştığı Tebessüm Cafe çalışanları ile şöhretler karması arasında oldu. Dostluğun kazandığı ikinci maçta eğlenceli anlar yaşandı.