Bakan Kılıç'tan dopingle ilgili çarpıcı rakamlar

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, dopinge karşı sıfır tolerans prensibinin taviz vermeksizin uygulanmakta olduğunu söyledi

Bakan Kılıç'tan dopingle ilgili çarpıcı rakamlar
Bakan Kılıç'tan dopingle ilgili çarpıcı rakamlar
GİRİŞ 18.11.2014 00:08 GÜNCELLEME 18.11.2014 00:08

 Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda 2013 yılında yapılan bin 579 kontrol sonucu dopingle mücadele kural İhlali sayısının 176 olduğunu kaydeden Kılıç, “2014 yılında yapılan 1993 kontrolde bu rakam hızla azalarak 49’a düşmüştür." dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptı. 

Bakanlık olarak Ulusal Gençlik ve Spor Politika Belgesi ile 2013-2017 Dönemi Stratejik Planı'nı hazırladıklarını belirten Kılıç, “Bu üst politika belgeleri gençlik ve spor alanında ortak anlayış, vizyon, politika ve hedef birliğine ulaşmak açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bu kapsamda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm paydaşların hizmet ve faaliyetlerinde koordinasyon ve işbirliğini sağlamak için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.” diye konuştu. Spor alanında sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi olduğunu kaydeden Kılıç, “Spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliği arttırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi temel amaç olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede vatandaşların fiziksel hareketliliğini teşvik edecek programlar geliştirilecek, uygun rekreasyon alanları oluşturulacaktır. Erken çocukluk eğitiminden başlamak üzere tüm eğitim kademelerinde spor eğitim içerik ve uygulama olarak iyileştirilecektir. Spor tesislerinin yapımı ve işletiminde başta kamu-özel işbirliği modeli olmak üzere alternatif finansman ve işletme modelleri hayata geçirilecektir.” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: CİHAN