Türk güreşçiler Rusya'dan gümüşle dönüyor

Avrupa Milletler Kupası’nda grekoromen stilde finalde Rusya'ya kaybeden Türkiye A Milli Güreş Takımı ikinci oldu.

Türk güreşçiler Rusya'dan gümüşle dönüyor
Türk güreşçiler Rusya'dan gümüşle dönüyor
GİRİŞ 10.11.2014 02:11 GÜNCELLEME 10.11.2014 02:11

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan turnuvada grekoromen stilde Türkiye, Rusya'ya 7-1 mağlup oldu. Macaristan'ı 6-2 yenen Azerbaycan ise üçüncü oldu. Serbest stilde milli güreşçilerimiz Ukraynaya 5-3 kaybetti. Rusya'ya finalde 6-2 mağlup olan Azerbaycan ise ikinci oldu. 

SPORCU VE ANTRENÖRLER HAKEMLERİ YANLI BULDU

Turnuvayı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Genç Milli Takım antrenörlerinden Serkan Özden, müsabakaların istedikleri gibi iyi geçtiğini ifade etti. Hakemlerin yanlı davrandığından dert yakınan Özden, “Geçen sene burada Rusları yenerek şampiyon olmuştuk, sanırım onun acısından dolayı bu sene hep hakemlere oynadılar. Geçen sene de seyirciler önünde kötü bir şekilde yenilince, acıları var tabi, garantiye almak istediler ve bu sene hakemleri de yanlarına aldılar. Bu yüzden mağlup geldik. Ama hiç önemli değil biz buraya genç sporcu arkadaşlarımızla geldik, biz onları kazanmak istiyoruz, hepsinin performansından memnunum” diye konuştu.

Rusya’daki turnuvaya ilk defa katılan 18 yaşındaki Cengiz Arslan rakiplerinin kendinden yaşça büyük olmasına rağmen iyi mücadele ettiğini belirtti. İki maçını kaybeden ve bir tanesini kazanan Arslan, “Hakemlerin çok taraf tuttuğunu düşünüyorum, biraz hakkımızı yedikleri zamanlar oldu. Olsun kendimi görmüş olduk bizde. Artık önümüzdeki Türkiye Şampiyonalarına ve kamplarımıza bakacağız. Genel olarak güzel geçti diyebilirim Rusya’yı beğendik” dedi.

Ankara ASKİ Spor Kulübü’nden turnuvaya katılan Süleyman Demirci ise 98 Kg’da mücadele etti. İlk turda Macaristan ve Ukrayna’yı zorlu olmasına rağmen mağlup ettiklerini belirten Demirci, “Allah yardım etti, finale kadar yükseldik. Hakemler konusunda biraz sıkıntılı geçti, Rusya tarafındaydılar. Şahsen benim maçım çok faullü geçti ama hiç ihtar çıkmadı." şeklinde konuştu. Önde oldukları maçlarda da bu tip davranışlar morallerini bozduğunu söyleyen Demirci, "Ama ona rağmen ikinci olduk, iyi güreştiğimizi düşünüyorum, bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Seneye inşallah şampiyonluğu alacağız.” diye konuştu.

Türkiye'yi 59 Kg’da temsil eden diğer bir güreşçi Ayhan Karakuş ise Kasımpaşa Spor Kulübü’nden katıldığını belirterek Rusya’nın bu sene ev sahipliği avantajını iyi kullanarak şampiyon olduğunu söyledi. Karakuş, “Ev sahibi oldukları için Rusya’ya hakemler tarafından biraz tolerans gösterildiğini düşünüyorum. Müsabakalar güzel geçti, önümüzde birçok maç var, en önemlisi 2016 olimpiyatları. Hazırlıklara devam edeceğiz” dedi.

Müsabakaların ardından gerçekleştirilen törende milli güreşçilere madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Türk sporcular daha sonra Türkiye'ye gitmek için Moskova'dan ayrıldı. Avrupa Milletler Kupası 7-9 Kasım tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapıldı.