Rıza Kayaalp Dünya ikincisi oldu!

Rıza Kayalap, Kübalı rakibi Mijain Lopez'e 2-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Rıza Kayaalp Dünya ikincisi oldu!
Rıza Kayaalp Dünya ikincisi oldu!
GİRİŞ 13.09.2014 17:55 GÜNCELLEME 13.09.2014 18:17

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda finale çıkan Rıza Kayalap, Kübalı rakibi Mijain Lopez'e 2-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan Dünya Güreş Şampiyonası, grekoromen stil müsabakalarında akşam seansında 120 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, iki olimpiyat ve son dünya şampiyonu rakibi karşısında ilk periyodu 2-0 geride tamamladı.

Bu zamana kadar bir kez kazandığı Kübalı rakibine 120 kilo finalinde ilk periyotta 2 puan veren Kayaalp, ikinci periyotta çok çalışmasına rağmen istediği puanları alamadı ve minderden 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Kayaalp gümüş madalyada kalırken, Kübalı dünya şampiyonu oldu.

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp finale kadar başarılı güreşler çıkardı. 2011 yılının dünya şampiyonu Kayalap, yarı final maçında Bulgaristanlı rakibi Dimitrov Lyubomir'i tuş yaparak adını finale yazdırdı. İlk periyodu rakibine karşı 4-0 üstün kapatan Kayaalp ikinci periyotta rakibini tuş yaparak finale çıkan güreşçi oldu.

Finalist Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı rakibi Heiki Nabiy'i 4-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı. İlk turu maç yapmadan geçen Rıza Kayaalp bir üst turda Macar rakibi Balint Lam'ı 4-0 yenerek çeyrek finale kalmıştı.