"Judonun tek eksiği uluslararası madalya"

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, tesis, malzeme ve antrenör anlamında judonun hiçbir sıkıntısı bulunmadığını belirterek, "Sadece uluslararası arenada madalya alabilecek sporcuların çıkmasını bekliyoruz" dedi.

"Judonun tek eksiği uluslararası madalya"
"Judonun tek eksiği uluslararası madalya"
GİRİŞ 18.03.2014 12:52 GÜNCELLEME 18.03.2014 12:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uysal, AA muhabirine, judonun Türkiye'deki durumu ile Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyatları ve Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyatlarındaki hedeflerini anlattı.

2016'daki olimpiyatlara 5 veya 6 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini vurgulayan Uysal, "En az bir madalya almayı hedefliyoruz. 2020 Yaz Olimpiyatlarında hedefimiz 14 sıkletin en az 10'una katılıp iki veya ikiden fazla madalya almak. Judo branşında madalya alabilmek için 6 ile 8 sene arası zaman gerekiyor. 2020 olimpiyat oyunları bizim asıl patlama yapacağımız yer ama inanıyorum 2016 yılında da madalya alacağız" diye konuştu.

- "Devletimiz inanılmaz imkanlar veriyor"

Olimpiyat oyunlarındaki en son madalyanın 2000 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde düzenlenen olimpiyatlarda alındığına dikkati çeken Uysal, şöyle devam etti:

"Barcelona kentinde düzenlenen 1992 Yaz Olimpiyat Oyunlarında da bronz madalya almıştık. Sonraki dönemlerde madalya alamadık. Bu durum judo sporuna yakışmıyor. Çünkü devletimiz inanılmaz imkanlar veriyor. Tesis, malzeme ve antrenör anlamında hiçbir sıkıntımız yok. Sadece uluslararası arenada madalya alabilecek sporcuların çıkmasını bekliyoruz. Antrenör arkadaşlarımız hem de biz, judonun gelişmesi ve uluslararası anlamda madalya alması için elimizden geleni yapıyoruz."

- "Judo altyapımız çok gelişmiş durumda"

Fatih Uysal, judonun Türkiye'de altyapısı en yaygın spor branşlarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Judo 77 ilde faal durumda. Lisans sayımız her geçen gün artıyor, geçen yıl aktif lisans sayımız 20 bindi. Büyükşehir belediyeleri, Trabzonspor, Galatasaray gibi güçlü kulüplerimiz de var liglerde yarışan. Judo altyapımız çok gelişmiş durumda. Antrenör ve hakem sayılarımız çok iyi. Özellikle minik ve yıldızlar kategorilerinde yaptığımız Türkiye şampiyonalarını, 65'ten fazla ilin katılımıyla binin üzerinde sporcuyla gerçekleştiriyoruz. Ümit ediyoruz yıldız sporcular da çıkartırız.Asıl hedefimiz tüm bu çalışmaların sonucunda star diyebileceğimiz sporcular çıkararak olimpiyat oyunlarında ve dünya şampiyonalarında madalya alabilmek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    madalya yok çünkü. çünkü antrenörler yan gelip yatıyor
    Cevapla