M. Sharapova artık çığlık atamayacak!

WTA, kadın tenisçilerden özellikle Maria Sharova ve Victoria Azarenka ile özdeşleşmiş yüksek çığlık seviyelerine engel olmak için harekete geçti.

M. Sharapova artık çığlık atamayacak!
M. Sharapova artık çığlık atamayacak!
GİRİŞ 29.10.2013 16:41 GÜNCELLEME 29.10.2013 16:51

Kadın tenisinde dozajı artan çığlıklardan rahatsızlığın giderek daha yüksek sesle dile getirilmesi üzerine WTA bu sorunu ortadan kaldırabilmek için harekete geçti. Maria Sharapova ve Victoria Azarenka'nın maçlarında sıklıkla görülen bu sıkıntı sonrası turnuvalarda gürültü seviyelerinin ölçülmesi gündeme geldi. WTA'nın, testler sonucunda elde edilecek verileri gözden geçirerek tenisçileri zor durumda sokmayacak bir öneri sunacağı belirtildi. WTA CEO'su Stacey Allaster bu konuda kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

"Daha toplanması gereken çok veri var. Farklı ses seviyelerinde daha fazla değerlendirme yapılmalı. Kapalı kortlar, açık kortlar, küçük sahalar ve farklı yüzeyler gibi çeşitli farklı çevrelerindeki ses seviyelerinin dikkate aınmasına ihtiyaç duyuluyor. Yüksek sesle atılan çığlıkların oyun dışında kalması konusuna kendimizi adadık ve inanıyoruz ki bir sonraki jenerasyonda bunu başaracağız."

(sporx)