Kılıç: Duyunca yüreğim yerinden zıpladı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "İstanbul'da en son Dolmabahçe'de biber gazı kullanıldığında yüreğim yerimden zıpladı" dedi.

Kılıç: Duyunca yüreğim yerinden zıpladı
Kılıç: Duyunca yüreğim yerinden zıpladı
GİRİŞ 21.05.2013 21:29 GÜNCELLEME 22.05.2013 06:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NTV Spor'da %100 Futol programına katılan Suat Kılıç'ın açıklamaları şu şekilde:

"Stadyumlardaki özel güvenlik tercihi kulüplerin kendi tercihi. Kulüp yabancı cisim sokulduğundan haberdar olmayabilir ama özel güvenlik firmasının bundan haberi var. Kulüp firmanın işine son versin başkasıyla anlaşsın.

Yargı 6222'yi önümüzdeki sezondan itibaren daha detaylı uygulayacak

Ne polis ne yargı tek başına yetmez. Kulüp başkanları, yöneticileri, futbolcular, kaptanlar, taraftar dernekleri, medya... Bunlar görevini yerine getirmezse polis ne yapsın, yargı ne yapsın?

Kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet de önlemdir. Elektronik bilet gelecek. Bu gelmezse kanunun yok saymak olur. TFF önceki yönetim bir adım atmadığı için bizden ek süre istedi. Verdik.

Kameralı güvenlik sistemi stadyumun içini ve dışını 360 derece görecek, giriş çıkışları görecek. Suç işleyen kim, olay çıkartan kim, ırkçılık yapan kim görecek. Bu sistemle karaborsa bilet satılamayacak.

Statlarda mahkeme konusunu düşünmedik. HSYK haziranda tüm illerdeki savcılarla eğitim semineri düzenleyecek. Taraflar bir araya gelecek ve belli eğitimler yapılacak. Spor kamuoyu ile paylaşılacak.

Olayları tahrik eden isimlerin kontrolündeki bazı medya grupları bakanlığa sistematik olarak saldırıyor.

İstanbul'da en son Dolmabahçe'de biber gazı kullanıldığında yüreğim yerimden zıpladı. Beşiktaş'ın rakibi ile bir sorunu yok. Stadına veda ediyor. Stadın dışında ne oldu? Bilet bulamayan bir grup taraftar ana arteri trafiğe kapattı. Böyle bir eylem biçimi olabilir mi?

6222 nedeniyle 4600'e yakın kişinin stada giriş yasağı bulunuyor. Ama kaçak yine girebiliyorlar.

Batı Avrupa'daki uygulamalara baktık alkolün serbest olduğu statlar da var, alkolün yasaklandığı statlar da var. Alkolle ve madde bağımlılığı ile mücadeleyi holiganizm ile savaşmak için bir dönem kullanmışlar. Galatasaray-Schalke maçında önüm arkam sağım solum kupa kupa bira içindeydi.

Olimpiyatlara aday bir şehir olan İstanbul. Biz bir polis devleti görüntüsüne mahkum etmek istemiyoruz. Polisin biber gazı kullanmasına ben de muhalifim ama mecbur bırakılmasınlar.

Ne Fenerbahçe'siz, ne Galatasaray'sız, ne Beşiktaş'sız ne diğer takımlarsız bir lig olabilir. Biri olmadığında diğerinin özgül ağırlığı azalır. Birbirlerine muhtaçlar.

Webo ve Drogba ile bir araya gelişimiz doğaçlama oldu. Drogba daha geleli üç ay oldu ama şehirle bir anda bütünleşti. Bu ülkede ırkçılık olduğuna bizi kimse inandıramaz."

YORUMLAR 3
  • KARADENİZ FIRTINASI 10 yıl önce Şikayet Et
    SPOR BAKANIMIZ LÜTFETMİŞLER.. "Bilet bulamayan bir grup taraftar ana arteri trafiğe kapattı. Böyle bir eylem biçimi olabilir mi?" Eğer sen şike yapan başkanlarını korumak adına yolları trafiğe kapatanlara, kendi mabedinde şampiyonluğu rakibine kaptırınca polis otolarını ters çeviren, benzin istasyonunu ateşe verip görevini yapmaya çalışan polisime bıçak çekebilme cüretini gösterenlere haddini bildirmiş olsaydınız tabiki bu sarfettiğniz cümleye aynen katılabilirdik.ancak siz ne yaptınız şikecilere oy kaygısı ile sahip çıkarak bir nevi taşkınlık kültürünün statlara gelmesine çanak tuttunuz.. şimdi ne sızlanıyorsunuz.
    Cevapla
  • Abdullah Hasanoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın yahuuu. Sayın KILIÇ fb şike yapsa da mı bu lig yine olmaz. italyada juventus alt lige düşürüldü ne oldu italyada futbol bitti mi?
    Cevapla
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Benimde yüreğim zıpladı. Mecliste kendinize zam yapma hariç ilk defa 4 parti biraraya geldiniz ve şike-şiddet yasasını cumhurbaşkanının vetosuna rağmen sadece aziz yıldırımı kurtarmak için değiştirdiniz ya işte o gün benimde yüreğim zıpladı. Dedim naaapıyor bunlar? bir kişiyi kurtarmak için neleri feda ediyorlar dedim. İşte bakın yasalarla böyle alelacele oynarsanız sonuçları bunlar oluyor ağalar, öyle yalandan yürek zıplatmakla olmuyor, olan garibana oluyor, sizler sırça köşklerinizden ahkam kesiyor tvlere çıkıp çoook şirin gözüküyorsunuz hepsi bu. (Not imf ye borcumuz bitti ya la önemli olanda bu zaten her gittiğiniz yerde her tv programında mutlaka dile getirin bunu)
    Cevapla