Süper Lig ekibine UEFA'dan müjdeli haber

Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası almasına rağmen UEFA lisans başvurusunu TFF’ye teslim eden Bursaspor’a müjdeli haber geldi.

Süper Lig ekibine UEFA'dan müjdeli haber
Süper Lig ekibine UEFA'dan müjdeli haber
GİRİŞ 02.04.2015 03:18 GÜNCELLEME 02.04.2015 03:18

Bursaspor Kulübü, Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası almasına rağmen 4 klasörden oluşan UEFA lisans başvurusunu dün İstanbul'da Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) teslim etti. Buna karşılık UEFA’dan Bursaspor’un cezasına ilişkin açıklama geldi.

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre yeşil-beyazlı kulübe artı 1 yıl men cezası verilmesine gerek görülmediği ve Bursaspor Kulübü’nün zamanı geçen borçlarını kapattığı bildirildi. Bu durumda Bursaspor’un 2014-2015 sezonunda bulunan mevcut cezası devam edecek ancak ilave bir ceza söz konusu olmayacak.

Bursaspor’un alınan cezaya rağmen gelir dengesi kuramaması durumunda mevcut sezondaki cezasına 1 yıl daha eklenme durumu ortadan kalmış oldu.

UEFA’dan yapılan resmi açıklama ise şöyle:

"UEFA Kulüpler Finansal Kontrol Konseyine bağlı Yargı Komitesi tarafından 19 Aralık 2014 tarihinde UEFA Kulüpler Kontrol Konseyi’nin yargılama usullerine uygun olarak AC-05/2014 sayılı dosya hakkında karar vermişti. Komite; Bursaspor Kulübü Derneği’nin UEFA Kulüp lisansı ve finansal fair-play düzenlemelerinin 66 (1) ve 66 (6) maddelerini kulüpten alacaklı oyunculara ödenmemiş 3 milyon 433 bin Euro (30.06.2014 itibariyle) ayrıca 1 milyon 191 bin Euro (30.09.2014 itibariyle) nedeniyle ihlal ettiğini tespit etmişti. Bu duruma istinaden, komite kararında eğer söz konusu ödemeler gerçekleştirilmezse Bursaspor’u önümüzdeki 4 sezon boyunca gerçekleştiği anda geçerli olmak üzere 1 sezon boyunca UEFA kupalarına katılmaktan men edeceğini açıklamıştı. 27 Şubat 2015 tarihinde yapılan incelemede kulübün söz konusu ödeme şartını yerine getirip getirmediği incelenmiş olup, Bursaspor tarafından sunulan belgelerde ödemelerin yapılmış olduğu görülmüştür. İnceleme sonucunda Bursaspor’un yapması gereken ödemeleri yaptığı anlaşılmıştır. Komite kararı; açıklanan sebeplerle, daha önceki kararda ifade edilen men etme cezası uygulamaya konulmayacaktır. Bu karar kesindir. Bu karar hakkında, Bursaspor Kulübü, TFF, CFCB Araştırma Komitesi, UEFA Yönetimi bilgilendirilecektir. Son olarak muhtemel karışıklığı gidermek adına, bu metindeki karar şu anda CAS’ta Bursaspor Kulübü Derneği ile UEFA arasında devam eden dosya ile herhangi bir bağlantı kurulmadan verilmiştir."