Bursasporlu taraftarların e-bilet isyanı

Bursaspor'un taraftar grubu "Teksas" üyeleri passolig (e-bilet) uygulaması dolayısıyla, takımlarını stat dışından destekleme kararı aldı.

 Bursasporlu taraftarların e-bilet isyanı
Bursasporlu taraftarların e-bilet isyanı
GİRİŞ 03.08.2014 17:07 GÜNCELLEME 03.08.2014 17:07

Kültürpark'ta çay bahçesinde toplanan taraftar grubu adına konuşan grup üyesi Sadettin Çetinoğlu, 1,5 yıl önce de e-bilet uygulamasına karşı tepkilerini koyduklarını anımsattı.

Çetinoğlu, geçen sezon uygulamadan dolayı deplasman maçlarına sadece pankartlarının gittiğine işaret ederek, "Biz gitmedik, takımı dışarıdan destekledik. 25 Aralık 2012 tarihinde ne dediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz. "Bizler e-bilet sistemini kabul etmiyoruz. Bu nedenle bu sezon takımımızı stat dışından destekleyeceğiz'' dedi.

Uygulamayı eleştiren Çetinoğlu, şunları söyledi:

"Hiçbir tribün grubunun, derneğinin fikri alınmadan uygulanmaya kalkılan, 'futbolda şiddeti engelleme' kılıfıyla futbolu banka müşterisi olmaya zorlayan, tribünde taraftarın bir arada durmasını engelleyen bir sistem uygulanmak isteniyor. Arma sevdamızın maddi olarak sömürülmesine, potansiyel suçluymuş gibi sürekli gözaltında tutulmaya daha fazla müsaade etmeyeceğiz. E-bilet almayacağız. Maçlara gitmeyeceğiz. Alt yapı takımlarını destekleyeceğiz. Mücadelemizi şartlar yerine gelene kadar alt yapı takımlarını desteklemeyle sürdüreceğiz."

Taraftar grubu lideri Selim Kurtulan ise takımlarını stadın yanında bulunan merdivenlerden destekleyeceklerini belirterek, "Gerekirse bunun paralarını toplayıp kulübe yardım makbuzu alarak bağışlayacağız. Bu kanun herkese çıkmalı, uygulanmalı. Tüm tribündekiler e-bilet almalı. Kanunlar herkese eşit uygulanmalı. Şeref tribüne giren 300 kişi e-bilet almadan maç izliyor" diye konuştu.

Bursaspor taraftarlarına seslenen Kurtulan, "Her maç merdivenlerde olup, takımımızı oradan destekleyeceğiz. E-bilet uygulamasını mahkemeye taşıyacağız" dedi.