UEFA‘dan Türk kulübüne ceza şoku!

Bucaspor'a eski futbolcusu Dady'e 620 bin Euro borç yüzünden 2 yıl transfer yasağı cezası veren FIFA'dan Sarı-Lacivertlilere bir şok daha.

UEFA‘dan Türk kulübüne ceza şoku!
UEFA‘dan Türk kulübüne ceza şoku!
GİRİŞ 02.10.2014 16:16 GÜNCELLEME 02.10.2014 16:16

Bucaspor'a eski futbolcusu Dady'ye olan 620 bin Euro borç yüzünden 2 yıl transfer yasağı cezası veren FIFA'nın, Dady gibi 2010-11 sezonunda forma giyen kaleci Carlos Fernandes için sarı lacivertli kulübe 150 bin Euro'luk yeni bir fatura kestiği bildirildi.

Angola asıllı Portekizli kalecinin kesinleşen alacağının ödenmesini isteyen FIFA'nın, tersi bir durumda Bucaspor'a önümüzdeki sezon puan silme cezası verebileceği öğrenilirken, yönetimin Dady olayında olduğu gibi Fernandes için de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itirazda bulunacağı belirtildi.

İki futbolcunun avukatlarıyla temas halinde olduklarını söyleyen Başkan Hüsnü Kaya, "İşin gerçeği, bu paraları ödeyemeyiz. Ancak Buca'daki 26 bin esnaf, 4 ayda 100'er TL bağış yapsa kulübün tek kuruş borcu kalmaz. Ne yazık ki sahipsiz kalıyoruz" dedi.

Kulüp ne kadar zor durumda olurlarsa olsun görevden kaçmayacağını sözlerine ekleyen Kaya, "Geçen sezon elimi taşın altına koydum. Bu sezon Bucaspor kayyuma kalmasın diye yine görev üstlendim. Kulübü batıran ben değildim, ama gemiyi terk eden kaptan olmayacağım" şeklinde konuştu.