Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor!

Şampiyonluk yarışında önemli 2 puan kaybeden Beşiktaş'ın savunmadaki formsuzluğu dikkati çekiyor

Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor!
Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor!
GİRİŞ 24.04.2016 14:04 GÜNCELLEME 24.04.2016 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 önemli puandan olan lider Beşiktaş'ta savunma adeta alarm veriyor.

Süper Lig'de şampiyon olarak 6 sezon aradan sonra kupayı müzesine götürmek isteyen siyah-beyazlı ekip, ligin geride kalan bölümünde hücumda sergilediği başarılı performansı savunmada ortaya koyamadı.

Ligde attığı 66 golle sezonun en golcü takımı olan Beşiktaş, kalesinde ise rakiplerinin 32 golüne engel olamadı.

Beşiktaş'ta savunma hattında görev yapan Andreas Beck, Marcelo Guedes, Alexis Delgado ve İsmail Köybaşı ile kaleci Tolga Zengin'in düşük performansı, kalan maçlar için siyah-beyazlı camiayı endişelendiriyor.

Son 4 maçta 8 gol yedi

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 8 gol yedi.

Ligin 27. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, daha sonra sahasında Bursaspor'u 3-2 yendi. Geçen hafta Medicana Sivasspor'u 2-1'lik skorla geçen Beşiktaş, son maçında da dün Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı takım, 8 gol yediği bu 4 karşılaşmada 2 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı.

11 maçta gol yemedi

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 30 maçın 11'inde kalesini gole kapattı.

Siyah-beyazlı ekip, ligde galip gelemediği iki takım olan Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor maçlarında kalesinde 10 gol gördü.

Sezonun ilk yarısında 3-3 berabere kaldığı Kasımpaşa'ya ikinci devrede 2-1 yenilen Beşiktaş, sahasında 2-0 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor ile deplasmanda yaptığı müsabakadan da 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Son 3 sezonun en kötüsü

Beşiktaş, savunmada son üç sezonun en kötü performansını ortaya koydu.

Geçen sezon 30. hafta sonunda kalesinde 27 gol gören siyah-beyazlı ekip, 2013-2014 sezonunda ise aynı sürede 28 gol yemişti.

Kayserispor'dan fazla gol yedi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında karşılaşacağı Kayserispor'dan fazla gol yedi.

Ligde zirvede yer alan siyah-beyazlılar, ilk 30 haftada rakiplerinin 32 golüne engel olamazken, Kayserispor aynı bölümde kalesinde 29 gol gördü.

Beşiktaş'ın şampiyonluk için yarıştığı ve bu akşam Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe ise 29 maçta 22 kez topu ağlarından çıkardı.

Delgado bekleneni veremedi

Beşiktaş'ın devre arasında Marcelo Guedes ile birlikte renklerine kattığı İspanyol futbolcu Alexis Delgado, şu ana kadar beklentilerin altında bir mücadele sergiledi.

Ersan Adem Gülüm'ün Çin'e transfer olması ve Luiz Rhodolfo'nun sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmasıyla stoperde Marcelo ile görev yapan İspanyol futbolcu, siyah-beyazlı takımla şu ana kadar 9 lig maçına çıktı. Bu maçlarda vasatı aşamayan Delgado'nun, Akhisar Belediyespor ile oynanan maçtaki kötü performansı tepki çekti.

Akhisar Belediyespor maçında bir penaltı yaptıran ve rakibin üçüncü golünde kaleci Tolga Zengin ile anlaşmazlık yaşayıp hata yapan Delgado, siyah-beyazlı taraftarların protestosuyla karşı karşıya kaldı.

Siyah-beyazlıların devre arası transferlerinden Marcelo Guedes de uyum sorunu yaşarken, savunmanın sağında görev alan Beck ile solda forma giyen İsmail Köybaşı'nın son haftalardaki formsuzluğu dikkati çekiyor.

Beşiktaş'ın, Kasımpaşa'ya 2-1 yenildiği maçta lacivert-beyazlılar ilk golü Beck'in hatası sonucunda bulurken, 3-3 biten Akhisar Belediyespor maçında ise ev sahibi takım üçüncü golü, İsmail Köybaşı'nın attığı zayıf geri pas sonucunda buldu.

YORUMLAR 2
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    ismail ismi geçmiyor.real madridemi gidecek
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    BJK futbolcular şampiyonluğu Akhisar da fb ye hediye ettiler
    Cevapla