Rapid Bükreş, Beşiktaş'tan kazandı!

Rapid Bükreş, avukatlarının parasını taraftarının gerçekleştirdiği açık artırmadan gelen kaynakla temin ettiği CAS davasını kazandı.

Rapid Bükreş, Beşiktaş'tan kazandı!
Rapid Bükreş, Beşiktaş'tan kazandı!
GİRİŞ 03.07.2014 00:23 GÜNCELLEME 03.07.2014 00:23

Geçtiğimiz yıl küme düşürülen, ardından ikinci ligde başarılı olarak tekrar üst lige çıkmaya hak kazanan bordo-beyazlı ekibe buna karşın lisans yükümlülüklerini yerine getirmediği için birinci ligde mücadele edemeyeceği bildirilmişti.  

Rapid Bükreş bunun üzerine İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. Romanya Futbol Federasyonu aleyhinde dava açan başkent ekibi davayı kazandı. CAS'tan yapılan açıklamada Rapid Bükreş ekibinin lisans kurallarını ihlal etmediği ve 2014-2015 sezonunda Romanya 1. Ligi'nde oynamaya hakkı olduğu duyuruldu. Kulübe yakın kaynaklar ayrıca federasyonun kendilerine zararlarını tanzim için ödeme de yapacağını dile getirdiler.

Bu dava kulüp için kolay olmadı. Rumen ekibinin CAS sürecinde avukatlara 30 bin euroluk bir ödeme yapması gerekiyordu. Kulüp krizde olduğundan taraftarlar elini taşın altına koydu ve takımdaki oyuncuların formalarını alarak bunları internet üzerinden açık artırmayla satışa çıkardılar. Hedef, hukuki süreç için gereken kaynağın temin edilmesiydi.

Rapid Bükreşli futbolculardan eski Beşiktaşlı Daniel Pancu da kampanyaya destek verdi. Bir Rapid bir de Türkiye döneminde giydiği siyah-beyazlı formasını açık artırmayla satışa çıkarılmak üzere bağışladı. 

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN  YARDIM ELİ

En yoğun ilgi Pancu'nun formalarına gösterilirken, Beşiktaş forması ise siyah-beyazlı taraftarlarca satın alındı. Böylece Rapid Bükreş'in CAS davası için topladığı paraya katkıda bulunan Beşiktaş taraftarının, dolaylı yoldan da olsa çorbada tuzu olmuş oldu.