Beşiktaş'a 80 Milyon Dolar yolda!

Vodafone Arena'nın inşaatı için şimdiye kadar 13 milyon dolar harcayan Beşiktaş yönetimi, kalan kısım için 3'lü banka konsorsiyumu ile görüşüyor.

Beşiktaş'a 80 Milyon Dolar yolda!
Beşiktaş'a 80 Milyon Dolar yolda!
GİRİŞ 12.03.2014 09:31 GÜNCELLEME 12.03.2014 09:31

Beşiktaş Yönetimi, siyah-beyazlı kulüp tarihinin en önemli projesi olan Vodafone Arena'yı tamamlamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yönetimin bu kapsamda, 80 milyon dolarlık kredi kullanmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Başkan Fikret Orman ve ekibinin söz konusu kredi için üç bankadan oluşan bir konsorsiyum ile görüştüğü belirtildi. Görüşmelerin bu aşamada oran paylaşımı seviyesinde devam ettiği de öğrenildi. Beşiktaş yönetimi, stat inşaatı için şu ana kadar 26 milyon lira, yani yaklaşık 13 milyon dolar harcadı. Vodafone Arena'yı 30 Ağustos tarihine yetiştirmeyi planlayan siyah-beyazlılar, stat inşaatında çalışan sayısını ilk etapta 500-600 kişiye, Nisan ayından itibaren de 1500-1600 kişi seviyesine çıkarmayı planlıyor.

Stat cezaya bağlı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, alternatif statlarda oynama düşüncelerinin, PFDK'dan çıkacak karara göre kesinleşeceğini söyledi. Orman, "Eskişehir maçının ardından 'Kötü tezahürat' nedeniyle PFDK'ya sevk edildik. Ceza alırsak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamaya devam edeceğiz, almazsak Ankara ve İzmir'de oynama isteğimizi yerine getireceğiz" dedi.

KAYNAK: SABAH