Adalı: Devleti soymaktan ceza yatmadım

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı Beşiktaş'ın bugün yapılan başkanlık seçiminde sert konuştu. Bilgili ihale yolsuzluğundan, devleti soymaktan ceza yatmadım dedi...

GİRİŞ 16.06.2013 10:58 GÜNCELLEME 16.06.2013 12:17

Beşiktaş Kulübü'nde yapılan olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan Serdal Adalı, "Ben size kan ve gözyaşı vadetmiyorum" dedi. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilecek genel kurulda, oy kullanma işlemi öncesi üyelere hitap eden Adalı, iki haftadır düzenlediği toplantılarda projelerini anlattığını, neler yapabileceğini siyah-beyazlı camianın iyi bildiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nde daha önce 17 ay yöneticilik yaptığını hatırlatan Adalı, "Aklımın erdiği ilk günden beri bu asil renklere gönül veren bir kardeşiniz olarak 17 ay sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Bu kadar kısa olmasına rağmen beni en iyi sizler anladınız ve her yerde bana sahip çıkıp bağrınıza basarak gururlandırıp, onurlandırdınız. Ben de sizlerin güvenine layık olabilmek ve Beşiktaşımızın en iyi yerde olabilmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım" diye konuştu.

Serdal Adalı, kulüp yöneticiliği sırasında başına talihsiz bir olayın geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk günden bugüne bizlerin ve Beşiktaş'ın bu işle alakası olmadığını, bizim için Beşiktaşımızın şerefinin kutsal olduğunu her yerde söyledim. Özgürlüğümüzün kısıtlandığı her gün Beşiktaş'la yattım, Beşiktaş'la uyandım. Yine özgürlüğümün kısıtlı olduğu her gün dışarıdan sizlerden gelen destek mektuplarıyla anamdan, karımdan, çocuklarımdan, hepsinden önemlisi Beşiktaşımdan ayrı kalmanınacısını hissetmemeye çalıştım. Beşiktaş sevdasına yakışır şekilde hep dik durdum. Direndim ve bugün de dik duruyor, direniyorum."

Bu süreçte durup dinlenmeden Beşiktaş için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Adalı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alttan alttan dillendirilen dava, yargıtay laflarına aldırmadan 'Beşiktaş için ne yaparım' diyerek durup dinlenmeden çalışarak huzurlarınıza geldim. Beşiktaş sevdamın ortakları, değerli genel kurul üyeleri... Ben ihale yolsuzluğundan, devleti soymaktan ceza yatmadım. Ellerini vicdanlarına koymalarını rica ediyorum. Helali hoş olsun. 'Gel' dediniz geldim. 'Yüreği olan varsa gelsin' dediler, buradayım. Ben size kan ve gözyaşı vadetmiyorum. Çünkü bu yüce camianın ne kan ne de gözyaşı hak ettiğine inanmıyorum. İşte şimdi burada büyük sevdamın yüce mabedi kongremizde sizlerden helallik istemeye geldim. Hepinize varsa hakkım, helal olsun. Hepinizden de Allah razı olsun."