Hidayet Türkoğlu'nu şaşkına çeviren karar!

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, SGM Tahkim Kurulu'nun Anadolu Efes'in cezasında yaptığı indirimi şaşkınlıkla karşıladığını açıkladı.

Hidayet Türkoğlu'nu şaşkına çeviren karar!
Hidayet Türkoğlu'nu şaşkına çeviren karar!
GİRİŞ 17.10.2017 19:13 GÜNCELLEME 17.10.2017 20:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, geçen sezon Beşiktaş Sompo Japan ile oynadıkları maçta hakeme tepki nedeniyle sahadan bir müddet çekilen Anadolu Efes için verdikleri -3 puanlık cezanın -1'e indirildiğini açıkladı.

Türkoğlu, SGM Tahkim Kurulu tarafından yapılan bu indirimi şaşkınlıkla karşıladıklarını ve karşısında olduklarını belirtti.

İşte Hidayet Türkoğlu'nun yaptığı basın açıklaması:

"Anadolu Efes Kulübü; 03.06.2017 tarihinde oynanan Beşiktaş Sompo Japan müsabakasında, başkanı ve genel koordinatörünün talimatıyla, protesto amaçlı olarak sahayı terk etmiş, bu sebeple müsabakanın 6 dakika gecikmesine sebep olmuştur. Avrupa'nın en değerli ligi olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yaşanan bu olay yurt içi ve yurtdışında haber olmuş, kamuoyunu da bir süre meşgul etmişti.

Müsabaka bütünlüğünü derinden yaraladığı gibi, kamu hizmeti gören Federasyonumuzun da saygınlığını zedeleyen, eleştiri sınırını aşarak keyfi ve kabul edilemez bu eylem tarzıyla, sponsor, yayıncı kuruluş ve en önemlisi seyirci gözünde telafisi imk,nsız zararlar oluşturan Anadolu Efes Kulübü, Yönetim Kurulumuz tarafından -3 puan cezası ile cezalandırılmıştı. Federasyonumuzun, olumsuz örnek olmasını engelleyecek bu kararı, takdirle karşılanıp diğer spor federasyonlarına da örnek gösterilmişti.

Ne var ki, 07.06.2017 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile cezanın tayin edilmesinden tam 4,5 ay sonra, SGM Tahkim Kurulu kararı ile bu cezanın -3 puandan -1 puana indirildiğini, kulüp yetkililerine verilen cezaların da ¼ e kadar düşürüldüğünü üzülerek öğrendik.

Emanet edilen kamusal görevin ziyadesiyle farkında olup adalet alışkanlığı da herkesin takdirinde olan Federasyonumuzun duruşunu zedeleyen; sporun ve spor hukukunun muhtaç olduğu hıza 4,5 ayda cevap verip fiil-ceza dengesinden uzak ve hiçbir gerekçesi de olmayan Tahkim Kurulu kararının içimize sinmediğinin bilinmesini isteriz.

Geçmiş dönemde milli takıma gelmeyen kadın sporcuya Disiplin Kurulumuzun verdiği cezayı kaldırıp milli formayı reddetmeyi makul gören; cezalı yöneticinin protokole 2-3 dakika girip çıkmasından bir şey olmaz deyip ceza infazına karşı gelmeyi dahi makul hale getiren Tahkim Kurulu'nu şaşkınlıkla takip ediyoruz.

Üyelerinin seçimi ve çalışma tarzının derhal yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inandığımız Tahkim Kurulu'nun bu şekildeki yargılama tarzının ülke sporuna ciddi zarar vereceği konusunda kamuoyunu bilgilendirir, bu hususu gerekli çalışmaları yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın takdirlerine sunarız.

Saygılarımızla,

Hidayet Türkoğlu
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı"

YORUMLAR 4
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalet kurallar esnedimi basari rüyalarda olur elin basarisina hayiflanir dururuz
    Cevapla
  • cerrah 6 yıl önce Şikayet Et
    bravo hidayet
    Cevapla
  • M.t 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkan zamanında milli takıma gelmeyen adamdan Basketbol Federasyonu Başkanı oluyor da ,o dediklerin niye olmuyo?
    Cevapla
  • Sebepsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sormak lazım, o zamanki olayı neden gelmiyor o kişi...
    Cevapla