Galatasaray ve Fenerbahçe dibi görecek!

Galatasaray ve Fenerbahçe sezonun bitimiyle birlikte çok büyük tehlikeyle karşı karşıya kalacak. Önümüzdeki sezonlarda Avrupa'da seribaşı olmak hayal olabilir.

Galatasaray ve Fenerbahçe dibi görecek!
Galatasaray ve Fenerbahçe dibi görecek!
GİRİŞ 21.10.2016 09:32 GÜNCELLEME 21.10.2016 11:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mehmet Can Belören / Haber7

UEFA'da 2012-2013 yılında en çok puan toplayan 10. kulüp Galatasaray, 11. kulüp ise Fenerbahçe olmuştu. 5 yıldır bu başarının getirisini kuralarda seri başı olarak kullanan iki kulübümüz UEFA katsayı sıralamasındaki yerleri açısından çok kritik bir yıla girdi.

2012-2013 yılında Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynarken Fenerbahçe de UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar çıkma başarısı gösterdi. Bu başarı iki kulübümüze UEFA katsayı sıralamasında 24.040 puan kazandırdı.

2012-2013'te Avrupa'da rüya gibi bir sezon geçiren G.Saray ve F.Bahçe'nin topladığı 24.040 puan 5. yılını doldurdu ve bu sezonun bitimiyle silinip, tarihe karışacak. Son 5 yılda alınan puanların toplanmasıyla belirlenen sıralamada Galatasaray ve Fenerbahçe bu durumdan ötürü bir hayli gerileyecek.

Fenerbahçe'nin durumu daha kritik

Son 5 yılda iki kez UEFA'dan ceza alarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemeyen Fenerbahçe'yi sarı-kırmızılılara göre çok kötü bir tablo bekliyor. Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı sezonun hemen ardından ceza alıp iki sezon üst üste Avrupa kupalarını puansız kapatan Fenerbahçe, 24.040 puanın kaybedilmesiyle birlikte korkunç bir düşüş yaşayacak. Şu an 43.720 puanla 39. sırada bulunan sarı-lacivertliler bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde büyük bir başarı gösteremezse gelecek sezon 80 ile 90. sıra arasında kendisine yer bulacak.

Galatasaray da 30 sıra birden gerileyecek

Fenerbahçe'ye göre daha yüksek bir puana sahip olan Galatasaray'ın en büyük handikapı ise bu sezon Avrupa kupalarından uzak kalması. Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek finalin ardından gelen üç sezonda Avrupa kupalarında oynama fırsatı bulan sarı-kırmızılılar bu süreçte topladıkları puanlarla Fenerbahçe'nin bir adım önüne geçti. Şu an 57.720 puanla 25. sırada bulunan Galatasaray'ın 24.040 puanın silinmesiyle 30 sıra gerileyip 55. sıra civarına oturması bekleniyor.

İşte o tablo;

YORUMLAR 11
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim takımlar seribaşı olsa ne olacak. her halukarda elenip geliyorlar.
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Fb ye laf atan gs li ler avrupada hangi ligtesiniz bu sezon göremedim sizi yoksa Avrupa kupalarını purotestomu ediyorsunuz
    Cevapla
  • Fener 7 yıl önce Şikayet Et
    Er kan gs 2 yıldir avrupa da 4 yiyip yiyip geliyor.fener onca kumpasa rağmen çeyrek finaller oynadı kaç yıldır fenerin sırtına yüksünüz.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    GS Seneyede Gazozuna oynayacak Çünkü Süt alacak parası yok! . :)))
    Cevapla
  • er kan 7 yıl önce Şikayet Et
    GS Avrupa toz attırırken siz SÜT KUPASI'na katılmak için ön eleme maçlarına çıkıyordunuz
    Cevapla
  • antepli 7 yıl önce Şikayet Et
    kafayı yorma yiğit düştüğü yerden kalkar...cimbom
    Cevapla
  • bencan 7 yıl önce Şikayet Et
    fb için sorun değil ki tablo terse döndürür ben seri başıyım der
    Cevapla
  • alper____x______ 7 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka f.b yeniliyor..g.s azınıza doluyorsunuz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle