Arsenal ve Chelsea'den doping tepkisi!

İngiltere'de ortaya atılan doping iddialarına adı geçen kulüplerden sert tepki geldi

Arsenal ve Chelsea'den doping tepkisi!
Arsenal ve Chelsea'den doping tepkisi!
GİRİŞ 03.04.2016 17:20 GÜNCELLEME 03.04.2016 17:21

İngiltere'de bir doktorun, aralarında Premier Lig futbolcuları, tenisçiler ve bisikletçilerin de bulunduğu yaklaşık 150 sporcuya performans artırıcı ilaçlar verdiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Doktor Mark Bonar'ın gizli kamera konuşmalarında birçok sporcuya doping ilacı verdiğini söylemesi, bu sporcuların bazılarının Arsenal, Chelsea ve Leicester City formaları giydiğini iddia etmesi üzerine bu kulüplerden yanıt da gecikmedi.

Arsenal yaptığı açıklamada iddiaların temelsiz olduğuna dikkat çekilirken haberi yayınlayan Sunday Times'a tepki gösterildi:

"Arsenal olarak bu haberin yayınlanmasından dolayı çok büyük hayal kırıklığına uğradık. Sunday Times bunların gerçek olup olmadığını araştırmak yerine doğrudan yayınlamayı tercih etti. Kulüp olarak bu alandaki sorumluluklarımızı biliyoruz. Futbolcularımız da ne yapmaları gerektiğini farkında. Biz kesinlikle WADA (Anti-doping Ajansı) kurallarına uyuyoruz"

Habere ve doktora bir tepki de Chelsea'den geldi. Yapılan açıklamada, haberin tamamen yanlış olduğu belirtildi ve, "Dr. Bonar ile kulüp olarak hiçbir çalışmamız olmamıştır. Futbolcularımızın da onunla iletişime geçtiğine dair herhangi bir kayıt bulunmamaktadır. Doping konusunu çok ciddiye alıyoruz. Oyuncularımız da sürekli olarak ilgili makamlarca doping testine tabi olmaktadırlar"

Haberde adı geçen bir diğer kulüp Leicester City'den ise açıklama gelmedi.

KAYNAK: SPORX