Messi'ye sert tepki! Bir ülke ayağa kalktı

Lionel Messi, kramponlarını Mısır'da bir hayır kurumunun düzenleyeceği açık artırmaya bağışlayınca, şimşekleri üzerine çekti.

GİRİŞ 30.03.2016 16:47 GÜNCELLEME 30.03.2016 17:11
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

MBC'nin Misr kanalında yayınlanan "Evet, ben ünlüyüm" adlı programa çıkan Messi, kramponlarını bir hayır kurumuna bağışlamak istediğini söyledi. Ancak ayakkabı, Mısır'da ve diğer Arap ülkelerinde saygısızlık ya da hakaret sembolü olarak görülebiliyor.

Bu nedenle Messi'nin jestinden alınan bazı Mısırlılar, sosyal medyada ünlü futbolcuya büyük tepki gösterdiler.

Bir Twitter kullanıcısı "Bu iğrenç bir şey. Milyonlarca dolar kazanıyor, vere vere ayakkabılarını verdi, sunucu da memnun oldu" derken, bir başka kullanıcı da "Mısır'ın adı Messi'nin ayakkabılarından büyüktür. Bu Mısır'a büyük bir hakarettir" diye yazdı.

Arap kültüründe özellikle ayakkabıların tabanını göstermek hakaret sayılabiliyor.
Iraklı gazeteci Muntasır el Zeydi'nin 2008 yılında Bağdat'taki bir basın toplantısında ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı hala hatırlarda.

SİYASET BİLE GERİLDİ!

Olaya, Mısır Milletvekili Said Hasasin ve Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Azmy Megahed tepki gösterdi. "Biz insanlığın ilk günlerinden bu yana, 7 bin yıllık tarihe sahip bir milletiz" ifadelerini kullanan Hasasin, "Seni o ayakkabılarla döverim Messi. Bunlar da benim ayakkabılarım. Ben de Arjantin'e bağışlıyorum" dedi.

YORUMLAR 37
  • kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    mısır yönetimi zalim , yalaka köpekler yönettiği için , elin yahudisi Müslüman devlete ancak bunu verir başınızdaki öküz gitmeden çok ayakkabı alırsınız . ama inşallah Müslüman kardeşler dahada büyüyerek ülkeyi yönetecek, bizde destek olacağız. o yahudiye ayakkabısını yedireceğiz...
    Cevapla
  • ALPASLAN 27 8 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş gelin gençler Efendimizde bir Arap'tı. Kötü olan ırk değil kişilerdir. Varsa gıcık olduğun isim isim söyle yapma yazıktır. Bir ırkın hepsinin hakkını üzerine çekme hem Türk hem Müslüman kardeşim...!
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan mısır sen ülkeni sisi gibilere peşkeş çekenlere böyle konuşmadın seçilmiş adamı hapse koyarsanız böyle durumlarda size ağır gelmesin .
    Cevapla
  • i.k 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah ne bekliyordunuz o bile çok misira firavun sissiden daha iyiydi hiç olmazsa onun islama karsi oldmugu biliniyordu helal olsun sana messi.
    Cevapla
  • Memo 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi bastaoldukca size cok ayakbi veriler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle