Michel Platini: "2 Türk fazla olur"

UEFA Başkanı Michel Platini'den Servet Yardımcı'nın seçime adaylığı öncesinde söylediği söz.

Michel Platini: "2 Türk fazla olur"
Michel Platini: "2 Türk fazla olur"
GİRİŞ 26.03.2015 08:33 GÜNCELLEME 26.03.2015 08:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UEFA'da önceki gün yapılan 39. Olağan UEFA Kongresi'nde Michel Platini, yeniden başkanlığa seçilirken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı yönetime giremedi. 

UEFA'da görev süresi dolan ve şeref üyeliğine seçilen Şenes Erzik'in yerine 7 kişilik yönetime girmek isteyen Yardımcı'nın daha önce yapılan görüşmelerde ihtiyacı olan desteği bulmasına rağmen neden yönetime giremediğini SABAH açıklıyor.

PLATİNİ İSTEMEDİ, TFF VAZGEÇMEDİ

TFF, 2 ay önce Platini ile bir zirve gerçekleştirdi. Bu görüşmede, "7 kişilik kurula Servet Yardımcı'yı aday göstermek istiyoruz" dendi. Platini ise, "Şimdi aday olmayın. İki yıl sonra gelin" karşılığını verdi. Gerekçesini de "Şenes Erzik var. O, onursal üye. Avrupa bu tarz bir yapıda iki Türk'ü kabul etmez" diye gösterdi. TFF heyeti ise, "Şenes Erzik yönetim toplantılarına katılabilir ama oy verme hakkı yok. Türkiye lider ülke. Hem coğrafyası hem de futbola yaptığı yatırımlarla kesinlikle 7 kişinin arasında olması gerekli" yanıtını verdi.

SEÇİM SADECE 3 KOLTUK İÇİN YAPILDI

Platini'nin "2 yıl sonra gelin" şeklindeki sözlerine rağmen TFF son bir ayda seçim çalışmalarına start verdi ve UEFA'ya bağlı 54 federasyon ile görüşmelere başladı. Michel Platini'nin listesinde, eski yönetimden 4 ülke (İsviçre, Ukrayna, Bulgaristan ve İspanya) yeni yönetime de aday oldu. Sadece 3 koltuk için yapılan seçimde Platini'nin belirlediği listede Türkiye yer almadı. Ancak buna rağmen TFF bir ay boyunca 54 ülke üzerinde yoğun bir çalışma yürüttü.

32 ÜLKEDEN SÖZ ALINDI AMA…

İngiltere, Yunanistan, İtalya gibi ülkelerin desteğini alan Yardımcı'nın ihtiyacı olan oy sayısı 28'di. TFF ve Yardımcı, 32 ülke federasyonundan oy sözü aldı. Ancak seçim günü gelince Platini kampanya başlatarak, "UEFA'da Şenes Bey var. Ben Türkiye'ye 2 yıl sonra gelmelerini söyledim" diyerek diğer federasyonlara Yardımcı'yı istemediğini söyledi ve kozunu yardımına muhtaç küçük ülkeler üzerine oynayarak söz alınan 32 federasyondan 8'inin aklını çeldi. Yunanistan, İtalya, İngiltere gibi ülkelerin sözlerini tutmasına rağmen Yardımcı 23 oy aldı. Erzik'in de Platini ile aynı düşünceyi paylaştığı ve bu yüzden sessiz kaldığı ifade ediliyor.

YORUMLAR 1
  • Taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    Erzikin bi faydası varmı Allah aşkına türkiye adına şimdi olsun
    Cevapla