'İbrahimovic'i seçim malzemesi yaptılar'

Fransa'daki spor medyasının önde gelen isimleri, Ibrahimovic'in ülkede tepkiyle karşılanan sözlerini değerlendirdi.

'İbrahimovic'i seçim malzemesi yaptılar'
'İbrahimovic'i seçim malzemesi yaptılar'
GİRİŞ 18.03.2015 13:02 GÜNCELLEME 18.03.2015 13:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Le Monde Gazetesi Spor Editörü Stephane Mandard, Paris Saint Germain'de (PSG) forma giyen İsveçli Zlatan Ibrahimovic'in deplasmanda Bordeaux'ya karşı 3-2 kaybedilen lig maçının ardından Fransa'yla ilgili sözlerinin siyaset malzemesi olarak kullanıldığını savundu.

Le Monde Gazetesi Spor Editörü Stephane Mandard, Ibrahimovic'in durumunun "devlet meselesi" haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, siyasetçilerin ve yorumcuların sorunu futbol dışında bir noktaya taşımalarının doğru olmadığını belirtti.

Mandard, PSG'li oyuncunun açıklamalarının politikaya alet edilmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ibrahimovic'ten ziyade bu durumu siyaset malzemesi olarak kullanan Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen'in Fransa halkına hakaret ettiğini düşünüyorum. Le Pen, hafta sonu düzenlenecek seçimler için bu olayı kullanmak istedi" diye konuştu.

Ibrahimovic'in davranışlarını Fransa toplumunun genel olarak hoş görebileceğini savunan Mandard, "Fransızların sinir anında söylenen sözlerle, siyasi amaçla yapılan konuşmaları ayırt edecek kadar anlayışlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Ibrahimovic, 4 maç ceza alabilir"

İsveçli oyuncunun kendi futbol kariyerini ve kulübünü tehlikeye attığını da vurgulayan Mandard, "Ibrahimovic hareketiyle kendi imajına ve kulübünün saygınlığına zarar verdi. Bunun dışında yarın Fransa Futbol Federasyonu'nda bir komisyon toplanarak oyuncunun durumunu görüşecek. Oyuncu 4 maça kadar ceza alabilir" ifadelerini kullandı.

Ibrahimovic'in Fransa ve hakem hakkındaki sözlerini birbirinden ayırt etmek gerektiğini aktaran Mandard, PSG'li oyuncunun Fransa hakkında kullandığı ifadeleri çok sinirlenerek söylediğine işaret ederek, "Normal bir insan da günlük hayatta örneğin metro çalışmadığında, trafik sıkıştığında sinirlenerek bu sözleri söyleyebilir yine de bu durum mazur görülemez" dedi.

Mandard, hakemlerin karşılaşmalarda hatalı bir yönetim sergileyebileceğini ancak Ibrahimovic'in hakeme karşı hareketinin Fransız oyuncularda genel olarak görülen saygı eksikliğinden kaynaklandığını da savundu.

Sorunun temelinde Ibrahimovic'in popüler bir yıldız gibi davranarak kontrolden çıkmasının bulunduğunu vurgulayan Mandard, PSG'li oyuncunun son Şampiyonlar Ligi maçında Chelsea'ye karşı verilen mücadelede kırmızı kart görerek takımını zor durumda bıraktığını da hatırlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bahattin 9 yıl önce Şikayet Et
    fransız uşakları kendinizi çok kibar ve medeni bir toplum görüyorlar halbuki ne kibarlıktan ne de medeniyetten nasiplenmişler adamlar yıllardır sömürgecilikten başka bir uzmanlık alanları yok helal olsun ibo ne olduklarını haykırmışsın
    Cevapla