Salih'in o golünü Totti ile kıyasladılar!

Salih Uçan'ı transfer eden AS Roma, resmi internet sitesinden bir tanıtım yazısı yayınladı.

GİRİŞ 08.07.2014 17:08 GÜNCELLEME 08.07.2014 17:30

AS Roma resmi internet sitesinde, Salih Uçan'ı taraftarlarına tanıtan bir yazı yayınladı. Yazıda Salih Uçan'ın Orduspor'a attığı golü, Totti'nin meşhur "cucchaio" (kaşık) golleriyle kıyasladı.

İşte Roma'nın taraftarları için hazırladığı Salih Uçan yazısı;

"Ne zaman topa dokunsa bir şeyler oluyor. Hiçbir zaman sıradan pas vermez, şöyle merkezde takım arkadaşına bir iki metrelik pas verip toptan kaçmaya çalışmaz. Hayır, asla yapmaz. Her zaman kapalı olan savunmaları açmaya çalışır, birden dengesiyle her şeyi değiştirir, bazen bir topuk pası verir ve takım arkadaşını aniden pozisyona sokar. Kısacası, top onun ayağındaysa rakip için tehlike vardır.

Salih Uçan klas bir futbolcu. Muhteşem fiziğinin yanısıra topa ipekçe dokunuşları vardır. 20 yaşındaki yıldız, Akdeniz'in Marmaris limanına yakın bir yerden geliyor. Her zaman kolay hatırlanabilir bir saç tarzı vardır. Bucaspor'dayken isim yaptı ve Avrupa Ligi'nde, kendi milli takımında forma giydi.

Her şeyden öte, onun sağlam ve şaşmaz bir karakteri var. Kalite saklı kalmaz. Futbol oynarken neler yaptığını görebilirsiniz;İ her zaman risk alan ve iyi sonuçlar çıkaran biri. Örnek mi verelim? Fenerbahçe'nin Orduspor'a karşı oynadığı maçta attığı gole bakın. Topu penaltı noktası bölgesinde alıyor. Kaleci iyi bir pozisyon almış, kale çizgisinden sadece birkaç adım önde. Ancak, Salih olağanüstü bir aşırtma yapıyor. Bu golü Romalılar için şöyle anlatalım; Totti'nin Brescia'ya 2003/04 sezonundaki 5-0'lık maçta attığı "cucchaio" (kaşık) ile kıyaslarsınız.

Kendi yaşıtlarına göre alışılmışın dışında bir top tekniği var. Roma böyle bir oyuncuyu kadrosuna katma fırsatını kaçıramazdı. Roma ona yatırım yaptı ve Serie A'da oynayacağı ilk maçı sabırsızlıkla bekliyor"